20 Ocak 2010 Çarşamba günü saat 14.00'da İsmail Kahraman Kültür Merkezinde yapılacan olan Panelin açılış bölümünde, Dernek Başkanı Mustafa Bayrak, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu, ve Uluslararası Spor Organizasyonları Baş Koordinatörü Mehmet Atalay birer konuşma yapacak.

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi'nin yöneteceği panelde, Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları Koordinatörü Nihat Doker, Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz, TRT Spor Spikeri Levent Özçelik ile İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Uzman Dr. Esra Alemdaroğlu, konuşmacı olarak yer alacak.

Panelde, Trabzon'da yapılacak 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları'na komşu kent Rize'nin nasıl hazırlanması gerektiği, olimpiyat hazırlıklarında basın yayın ve iletişimin önemi, tesisleşmenin nasıl olması gerektiği, elit sporcu seçmede dikkat edilecek özellikler, sporda şiddetin olimpiyatlara etkisi ve olimpiyatlarda görev yapacak personelin nasıl hazırlanması gerektiği konuları ele alınacak.
Editör: HABER MERKEZİ