Bank Asya’da mücadele eden Çaykur Rizespor’da 23 kasım’da yapılacak olan olağan üstü kongre öncesi ilginç gelişmeler yaşanıyor. Kadir Çakır’ın yeniden aday olabileceği konuşulurken, Tezcan Altay da adaylığını resmen açıkladı.

Gündem Çok Yoğun

 

Turkcell Süper Lig’e yükselme planları yapan Çaykur Rizespor, kötü saha sonuçlarının yanı sıra kongre süreciyle de yoğun bir gündem yaşıyor. Geçtiğimiz günlerde olağan üstü kongre kararı alınmasının ardından ilk olarak adaylığını Tezcan Altay açıklamıştı.

 

Altay’ın haricinde resmi bir başkan adayı ortaya çıkmazken kongre kulislerinde de ilginç gelişmeler yaşanıyor. Başbakan Erdoğan’ın Kadir Çakır’ın yeniden aday olması için talimat verdiği öğrenilirken, Çakır’ın aday olması halinde sezon başında görevlerinden istifa eden yöneticilerin de listeye alınacağı konuşuluyor.

 

Kiran’a Başkanlık Baskısı

 

Türkiye Futbol Federasyonu eski yönetim kurulu üyesi Tahir Kıran için Yeşil-Mavili camianın harekete geçtiği de gelen bilgiler arasında. Kıran’ın Çaykur Rizespor Başkanı olması için taraftar grupları da kampanya başladığı öğrenildi. Tahir Kıran aynı zamanda Rize Yatırım A.Ş.’nin de yönetim kurulu üyesi.

 

Geçtiğimiz pazartesi günü kurulan Sportif A.Ş.’nin başkanlığı için de Şadan Kalkavan’ın başkanlığı söz konusu olacak. 9 Kasım’da Rize’ye gelecek olan Kalkavan’ın Rizespor kongresi ile ilgili de gündem belirleyeceği seslendiriliyor.

 

Kaynak.TAKA Gazetesi

Editör: HABER MERKEZİ