Sportif asbaşkan Bekir Mete açıklamasında, ''Yıllardır hiçbir ligde böyle bir yarış olmadı. Son derece çekişmeli geçen ligde favori takım yok'' dedi.

Mete, yaptığı açıklamada, ligde 10 takımın sezon sonuna kadar süper lig yarışı içerisinde olacağını belirterek, ''Bu ligde kopmanın olacağını beklemiyoruz. Yıllardır hiçbir ligde böyle bir yarış olmadı. Bu yarış spor otoritelerinin gözünü bu lige çevirdi. Yarış ligin kalitesini artırdı. Son derece çekişmeli geçen ligde favori takım yok. Denizlispor ve Samsunspor favori gösteriliyordu. Ancak onlar da son haftalarda beklenmedik puanlar kaybetti. Bizde hiç ummadığımız sonuçlar aldık. Favorisi olmayan bu ligin sonunda büyük finaller olacak'' diye konuştu.

Ligin ikinci yarısına iyi başlayamadıklarını ifade eden Mete, ''Kadromuza önemli oyuncular kattık. Ancak uyum sorunu, sakatlık ve cezalı futbolcuların çokluğu bizi etkiledi. Son hafta oynadığımız Erciyesspor maçında takım olma yolunda önemli adımlar atıldığını gördük. Artık her hafta çok daha iyi bir Çaykur Rizespor olacak. Lig yarışı içerisinde alternatifli kadromuz önemli işler yapacak'' değerlendirmesini yaptı.

ORDUSPOR İLE ZATEN ÇOK İYİ BİR DOSTLUĞUMUZ VAR

Hafta sonu sahalarında Orduspor ile karşılaşacaklarını anımsatan Mete, şöyle devam etti: ''Karadeniz takımları sonuçlara göre hareket etmemeli. Dayanışma ve fikir alış verişi içerisinde olmalı. Sahada alınan sonuçlar gelip geçici, dostluklar kalıcıdır. Orduspor ile zaten çok iyi bir dostluğumuz var. İki kulübün taraftarlarının dayanışması örnek teşkil ediyor. Bu maç her iki ekip için de çok zor olacak. İki takım da hedefi için kazanmak istiyor. Maçın saha içi atmosferi, mücadelesi, futbolcuların kazanma hırsı yüksek olacak. Ancak, iki kardeş takımın zorlu mücadelesinde sonuç ne olursa olsun kazanan dostluk olacak. Her şey maçın ardından sahada kalacak.''


Editör: HABER MERKEZİ