Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Çaykur Rizespor ile Giresunspor arasında yapılan maçın ardından yaşanan olaylarda, güvenlik önlemlerinin alınması ve planlanmasında herhangi bir zafiyetten bahsetmenin mümkün olmadığını belirtti.

Hacımüftüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Şubat Pazartesi günü Bank Asya 1. Lig'de Çaykur Rizespor ile Giresunspor arasındaki maç sonrasında centilmenliğe uygun olmayan bazı olayların yaşandığını anımsattı. Olaylarla ilgili değişik kesimlerden güvenlik zaafı olduğu yönünde iddiaların öne sürüldüğünü ifade eden Hacımüftüoğlu, şunları kaydetti:
''Her maç öncesi başkanlığımda, ilgililerin de katılımıyla alınacak tedbirler gerek spor güvenlik, gerekse asayiş toplantılarında masaya yatırılıp tüm hazırlıklar ve güvenlikle ilgili önlemler karara bağlanır. Güvenlik önlemlerinin alınması ve planlanmasında herhangi bir zafiyetten bahsetmek mümkün değildir. Ancak alınan önlemlerin uygulanması sırasında bir ihmal ve kusurun var olup olmadığı yapılmakta olan inceleme neticesinde ortaya çıkacaktır. Herhangi bir ihmalin ve kusurun tespiti halinde gereğinin yapılacağından hiç kimsenin kuşkusunun olmaması gerekir.''
Yaşanan taşkınlıkların tasvip edilecek bir durum olmadığını vurgulayan Hacımüftüoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
''Doğası gereği kardeşlik, birlik beraberlik, kaynaşma gibi duyguları barındırması gereken müsabakalarda, hangi takım taraftarı olursa olsun tüm sporseverlerin fair-play ilkelerini korumaya yönelik azami hassasiyet göstermesi gerekir. Aksi tutum ve davranışlara hoşgörü ve müsamahayla yaklaşmamız mümkün değildir. Maalesef olaylar esnasında bazı güvenlik görevlisi ve basın mensubu arkadaşlarımız yaralanmışlardır. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sağlık durumlarının iyi olması ise bizler için sevindirici olmuştur. Bu tür tatsız olayların bir daha tekrar etmeyeceğine inanıyorum.''
Editör: HABER MERKEZİ