Ç.Rizespor’dan Kemal Yardımcı, Trabzonspor’dan da Özkan Sümer’in katıldığı toplantıda iki kulüp arasındaki iş birliğinin gelişmesi için yapılacak olan çalışmalar masaya yatırıldı.

Ç.Rizespor ile Trabzonspor arasındaki iş birliğini geliştirip güçlendirmek için yapılan çalışmalar kapsamında dün iki kulübün yöneticileri Rize’de bir araya geldi. Yeşil-mavili kulüp adına ev sahipliğini İstanbul Milletvekili ve Milli Savunma komisyonu başkanı olan Kemal Yardımcı’nın yaptığı buluşmaya Trabzonspor’dan Özkan Sümer ile birlikte yönetim kurulu üyeleri Dr. Hasan Yener, Av. Ali Sürmen ile İhsan Alioğlu katıldı. Yapımı devam eden yeni stat ile Mehmet Cengiz, tesislerini gezen iki kulübün yöneticileri daha sonra yemek yiyip toplantı yaptı. Rizespor yönetim kurulu üyelerinden Adnan Torlak, Bekir Mete, Ali Çemberci, Murat Kurt, Fahrettin Kaya ve Sadullah Köse’ninde katıldığı toplantıda iki kulüp arasında yapılması planlanan konular görüşülüp fikir alış verişinde bulunuldu.

RİZESPOR’UN DOKUSUNA UYGUN
İki kulüp yöneticilerinin bir araya geldiği zirve toplantısına ev sahipliği yapan Kemal Yardımcı, “Trabzonspor ile Rize’deki yapılanma ile birlikte alt ve üst yapı, sosyal tesis, yeni stat içerisinde olayın boyutunu içeriğini ve derinliğini görüştük. Bu bir iş birliği, dostluk ve futbol kardeşliği adı altında gerçekleştirdik. Rizespor ile Trabzonspor arasındaki iş birliğini geliştiriyoruz. Rizespor’un dokusuna en uygun Trabzonspor’dur. Rizespor olarak yeri geldiğinde Trabzonspor’un desteğini istiyoruz. İki kulüpte birbirleri için son derece önemliler. Aramızdaki iş birliğini biraz daha derinleştirerek sürdürmek istiyoruz. Rizespor’un şirketleşmesi ve yatırımları ile birlikte hedefi yukarılardır. Zamanı gelince de gaza basılacak ve her şey açıklanacak” dedi.

UEFA MAÇLARINI RİZE’DE OYNAYIN
Rizespor’un önünde borçlardan kaynaklanan hacizlerden dolayı ciddi sorunlarının olduğunun da altını çizen Kemal Yardımcı, “Sahayı temizleme çalışmaları devam ediyor. Şuanda icra takipleri, futbol federasyonunda ki hacizler ve futbolcuların alacakları için yaptığı müracaatlarla birlikte önemli bir süreç geçiriyoruz. Rizespor’a prestij kaybettirecek, sıkıntıları çözme adına sıkı bir çalışma içindeyiz. Rizespor olarak hedefimiz yeni sezonda başarılı olup süper lige çıkmaktır. Yönetim kurulu olarak bunu çok istiyoruz. Ama önümüzde ki sıkıntıları da gidermek zorundayız. Bunun da zamanı var yolun düz ve virajsız olması gerek. Önümüzü açtıktan sonra gerekli hamleleri yapıp yolumuza sağlam adımlarla devam edeceğiz” dedi. Yardımcı, Trabzonspor yöneticilerini UEFA maçlarını Rize’de yeni stat da oynarsınız teklifine, bordo-mavili yöneticiler inşallah karşılığını verdi.

FUTBOLCU ALIŞ VERİŞİ
Ç.Rizespor ile Trabzonspor arasında İstanbul’da başlayan görüşmeler dün Rize’de devam etti. Kemal Yardımcı ile Trabzonspor başkanı Sadri Şener’in geçen hafta İstanbul’da yaptıkları görüşmeden sonra dün iki kulübün yöneticileri Rize’de bir araya gelip karşılıklı fikir alış verişinde bulundular. İki komşu şehrin takımları arasındaki ilişkiler her geçen gün artarken Rizespor’un Trabzonspor’dan futbolcu istediği öğrenildi. Yeşil-mavililerin Faty Papy ile birlikte Barış Memiş, İsmail, Ferhat ve Eray’ı almak istediği Trabzonspor’unda buna sıcak baktığı bildirildi.

Editör: HABER MERKEZİ