Çaykur Rizespor Asbaşkanı Ömer Ofluoğlu, stadın oynanacak olan Kupa maçı saatine kadar yetişmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Türkiye Ziraat Kupası D gurubunda son karşılaşmasında Mersin İdman Yurdu ile karşılaşacak olan Rizespor da stadın karla kaplı olması nedeniyle maç saatine kadar temizleme çalışmalarının bitirilemeyeceği belirtildi. 80 santim kar bulunan Çaykur DİDİ stadında kar temizleme çalışmalarına yaklaşık 50 kişinin katıldığı ancak kar kalınlığının yüksek olması nedeniyle stadın maç saatine kadar hazır olamayacağı belirtildi.

       ÇOK KAR VAR

-Çalışmaları yerinde izleyen Çaykur Rizespor Kulübü As Başkanı Ömer Ofluoğlu sabah erken saatlerde başlayan çalışmaların geç saatlere kadar süreceğini belirterek “ Kar kalınlığı çok fazla stadın içinde çimleri canlı tutmak için kurduğumuz ışık sistemini de çalıştırdık, büyük oranda kar erimesine katkı sağlıyor, ancak her ne kadar maç saatine yetiştirilmesi bekleniyorsa da stadın maç oynamaya hazır hale gelmesi mümkün değil” dedi.

           FEDERASYONLA GÖRÜŞECEĞİZ

As Başkan Ömer Ofluoğlu kupa maçına stadın yetiştirilmesinin mümkün olmadığını belirterek “ Federasyon ile görüşeceğiz ve maçın bir sonra ki güne aktarılmasını isteyeceğiz. Stadyum geç saatlere kadar hazır olsa bile gece yapacak olan buzlanma ile stadın zemini -7 dereceye kadar düşecek, o zaman bu stadyumda top oynamak mümkün olmayacak” dedi.

       ZEMİNE YAZIK

Kar makineleri ile stadyuma girmenin mümkün olmadığını belirten Ofluoğlu “ Stadyumu gözden çıkartamayız, çok dikkatli ve itinalı bir çalışma yapıyoruz. Zeminin zarar görmemesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kar temizleme çalışmalarını büyük bir dikkatle yapmak zorundayız.  Zemin temizlense bile burada maç oynanması zeminin tamamen gitmesine neden olur” dedi.

     Rizespor Beşiktaş uçağı ile döndü

Fenerbahçe maçı sonrası Trabzon hava alanının kar nedeniyle uçuşlara kapanması ile geceyi İstanbul ”da geçiren Rizespor Trabzon da bulunan Beşiktaş kafilesini almaya gelen özel uçak ile Trabzon’a döndü. Başkan Metin Kalkavan”ın devreye girmesi ile Trabzon’a boş olarak gelecek uçak ile Rizespor kafilesi Rize ”ye döndü.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ