Bank Asya 1. Lig'de seyircisiz oynanan maçta sahasında lider Konyaspor'u 2-1 yenen Çaykur Rizespor'da, teknik direktör Oktay Çevik, yaptığı açıklamada; Konyaspor maçının erken final niteliğinde olduğunu belirterek, ''Bu karşılaşmada tek eksiğimiz taraftarımızdı. Erciyesspor maçında bir kaç kişinin hatası nedeniyle gerçek taraftarımız cezalandırıldı ve bu maçı izleyemedi. Geldiğimiz günden bu yana müthiş destek veren taraftarımızın yanımızda olmaması bizi üzdü. Konyaspor galibiyetini maça gelemeyen taraftarımıza armağan ediyorum'' dedi.

Ligin 10. haftasının geride kaldığını ifade eden Çevik, ''Geçen yıl mücadele eden kadrodan Riberio ve Murat Ocak dışında dokuz yeni futbolcuyla sahada mücadele ediyoruz. Zaman zaman oturtmaya çalıştığımız sistemin zorlukları olacak. Ancak şunu söylemeliyim. Bu kadro Çaykur Rizespor'un kurduğu en kaliteli kadro değildir. En beceriklisi ve yeteneklisi değildir. Ancak en delikanlısı, en cömerti, en adamı ve en merhametlisidir. Bu kadro her hafta üzerine koyarak devam edecektir'' diye konuştu.

Çevik, 1999 yılında Göztepe'yi şampiyon yaptığı yılda hissettiği duyguları hissettiğini kaydederek, şunları söyledi: ''O yıl finalde Çaykur Rizespor'u yenerek şampiyon olmuştuk. Kaderin cilvesi, şimdi Çaykur Rizespor'un başında görevdeyim. Aynı havayı Çaykur Rizespor için soluyorum, aynı şeyleri hissediyorum. Şampiyon olacağımıza yürekten inanıyorum. Bunun için sezon sonuna kadar bu birlikteliği sürdürmeliyiz. Hepimiz şampiyonluk hedefiyle her türlü sonuçta takıma sahip çıkmalıyız. Birlik ve bütünlük içerisinde takımımıza centilmence sahip çıkarak elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. İnanıyorum ki, birlikteliğimiz bozulmazsa başarı yakalanacaktır.''
 
Editör: HABER MERKEZİ