Dilek ASLAN

Türk Spor kurumunun kuruluşunun 70.yılı Tüm Yurtta olduğu gibi Rize de, de görkemli törenle kutlandı. İl spor Merkezlerinin açılış törenleriyle birlikte gerçekleştirilen kutlama törenlerine Halkoyunları, Karate, Judo ve Dans ekiplerince yapılan gösteriler izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

2 Mart Spor Salonunda gerçekleştirilen törene vali vekili Hasan Kayhan, Gençlik ve Spor il Müdürü Ömer Yılmaz, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kalender, gençlik ve spor Şube Müdürleri Cafer Küçükmustafa, Feyzullah Dereci ile çok sayıda veli katıldı. Türk Spor kurumunun kuruluşunun 70.yılında İl spor merkezlerinin açılmasının anlamlı olduğunu ifade eden gençlik ve Spor il Müdürü Ömer Yılmaz spor yapan çocuk ve gençlerin daha başarılı olduklarının bilimsel olarak ispatlandığını söyledi.

Çocuk ve gençlerin boş serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri açısından il spor merkezlerinin önemli olduğunu anımsatan İl Müdürü Yılmaz şunları söyledi:

Çocuk ve Gençlerimizi içki, sigara ve tüm diğer zararlı alışkanlıklardan korumak, ruhen ve bedenen sağlığı yerinde sportmen bir nesil yetiştirmek, spora yönlendirmek amacıyla açılan il spor merkezleri devletimizin milletimize sunduğu önemli bir program olarak ele alınmalıdır. Özellikle yaz dönemlerinde uygulanan il spor merkezlerinde yetenekleri tespit edilen çocuk ve gençlerimiz yetenekleri doğrultusunda branşlaştırılarak yıl boyu devam eden kurslarda özel eğitime tabi tutularak geleceğin elit sporcusu olma yolundaki altyapı tamamlanmaktadır. Rize de velilerimizin de il spor merkezlerine gösterdikleri duyarlılık neticesinde katılım olarak Türkiye genelinde nüfusa oranla ilk sırada yer almaktayız.

Günün anlam ve önemine yönelik konuşan Vali vekili Hasan Kayhan ise; Çocuk ve gençlerin il spor merkezlerin spora yönerek iyi vakit geçireceklerini ifade ederek “Çocuk ve gençlerimiz burada yeni dostluklar ve arkadaşlıklar etme imkanı bulacaklar. En önemlisi zararlı alışkanlıklardan uzak kalarak spora yönlenerek iyi alışkanlıklar la yetişecekler. Bildiğiniz gibi ülkemizde son yıllarda spora büyük önem verilmekte bunun karşılığında ise birçok branşta uluslar arası başarıların altına imza atılarak şanlı Bayrağımızın dalgalanması ve İstiklal marşımızın dinlenmesine vesile olmaktadırlar” dedi.

Sabah saatlerinde saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan tören Judo, halkoyunları, karate ve dans gösterileriyle sona erdi.

Editör: HABER MERKEZİ