Kadrosu Malatya’da bulunan ve geçici görevle uzun yıllardır Rize’de Gençlik ve Spor İl Müdürü oalrak görev yapan Ömer YILMAZ ‘ın geçici görevlendirme onayının sona ermesinden sonra Malatya’daki görevine dönmek üzere Rize’deki görevlendirmesinin iptal edilmesi Rize Kamuoyunda şaşkınlıkla karşılanmıştı.

Rize’deki başarılı çalışmaları ile taraflı tarafsız herkesin takitini toplayan YILMAZ’a bir destekte Rize’deki sporun taban birliklerinden geldi. 

Rize’de faaliyet gösteren  tüm spor branşlarının İl temsilcisi, antröner,  idareci ve sporcularının katılımı ile TÜFAD’da düzenlenen Basın toplantısında Taban birlikleri adına Rize ASKF Genel Başkanı Gafur BAYAK tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Ömer YILMAZ’ın Rize’deki çalışmaların dikkati çeken BAYRAK özetle Rize amatörüne bu güne kadar en büyük hizmeti eden İl Müdürü olarak  onun Rize’den ayrılması amatör spor camiasını üzmüştür dedi.

Bu arada Ömer YILMAZ’la ilgili düşüncelerini açıklayan Rize amatörünün duayen isimlerinden eski ASKF Başkanı Sedat TOPRAK samimi itiraflarda bulunarak:

Ömer YILMAZ İl Müdürlüğüne atandığında siyası görüşlerimizin çok farklı olması sebebiyle ön yargılı olarak, İmam Hatipli birisi geldi. Bunun burada birşey yapması çok zor Rize Amatörü yine yerlerde sürünür düşüncesinde oldum.

Göreve başaldıktan sonra, 1 ay içerisinde Ekrem ORHON sahasını çimlendireceğim dediğinde yine ona inanmamıştım ancak bir ay sonra sahayı çimlendirdiği gibi birde ışıklandırmıştı.

Rize’de artık gece çim sahalarda antrenmanlar yapılabiliyordu. Hayatımda yanıldığım en büyük olay Ömer YILMAZ hakkındaki önyargımdı.

Rize spor camiasını  Rize’nin hiç tanımadığı spor branşları ile tanıştırıp Türkiye ve  Avrupa derecelerini yapılmasına önderlik etti.

Rize’nin spor alt yapısına inanılmaz katkı sağlayan YILMAZ Rize için HAYAL OLAN TÜM YATIRIMLARI GEÇEKLEŞTİRDİ.

Çok farklı siyası görüşlerde olunmasına rağmen Rize amatör spor camiasının en büyük ortak noktasının Ömer YILMAZ’ın Rize’ye yaptığı hizmetler dolayısıyla ona olan sevgisidir diyen TOPRAK onun Rize’den ayrılmasına vesile olan siyasileri de eleştirerek Rize amatörü öksüz bırakılmıştır. Öksüzün bedduası tutar. Ömer Yılmaz’a yeni görevinde başarılar diliyor ama onu gönderenlere de Rize amatör spor camiası olarak bedduamızı gönderiyoruz dedi.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ