HABER: RIZA KAMİL
Rize Birinci Amatör Ligi büyükler kategorisinde sona ermesi ile gruplardan ilk üç takımında katılacağı Play-Off maçlarının kuraları çekildi. Çayelispor  ilk maçında Derepazarı Belediyespor ile Pazar günü karşılaşacak.

08.03.2010 Pazartesi günü saat 18.00’da Rize’de yapılan Play-Off kura çekim törenine ilgi oldukça yüksekti. Rize Birinci Amatör  A ve B Guruplarında  , guruplarında ilk üçe giren takımların oluşturduğu toplam altı takımın mücadele edeceği  Play-Off kura çekim törenine Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz, TFF Rize İl Temsilcisi Bilal Karafazlıoğlu, Rize ASKF Başkanı Gafur Bayrak başta olmak üzere futbol takımlarının yöneticileri, teknik heyetler ve basın mensupları  katıldı.

Play-Off kura çekim töreninde ilk konuşmayı yapan  TFF Rize İl Temsilcisi Bilal Karafazlıoğlu  'Sayın misafirler, değerli kulüp yöneticileri, teknik sorumluları, güzide basının temsilcileri; burada toplanmamızın amacı herkesin bildiği gibi Rize İlimizi 3. Lig’e terfi maçlarında temsil edecek iki takımın ortaya çıkacağı  maçların oynanacağı Play –Off  kura çekim törenidir. Şimdiden  herkese bu Play-Off maçlarının hayırlı olmasını diliyor ve centilmence geçmesini temenni ediyorum' dedi. İkinci olarak söz alan  Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz şunları söyledi:  Oynanacak maçların herkese şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Rize İlimizde  spora özellikle futbola ilgi oldukça yüksek.Gönül istiyor ki 2. , 3.  ve 4.amatör liglerimizde olsun.Takım sayımız 40-50 olsun. Her ilçede futbol sahalarımız yapıldı, yapılıyor. Umut ediyoruz ki 2. ve 3. ligde oynayacak takımlarımız bu altyapının sayesinde ortaya çıkacaktır.Amacımız  geleceğimiz teminatı olan gençlerimizi kahve köşelerinden kurtarmak, onlara iyi alışkanlıklar edindirmektir.'

Son olarak söz alan Rize Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Gafur Bayrak yaptığı açıklamada 'Öncelikle şunu belirtmek isterim ki tüm zamanların en yoğun katılımlı Play-Off kura çekim törenine tanık oluyorum.Bu beni oldukça mutlu etmiştir.İkinci Amatör Küme yakında başlayacak.Takım sayısı fazla bu nedenle yaz mevsimine sarkabilir.Seneye birinci ve ikinci amatör küme maçlarını aynı anda başlatabiliriz.Bu konudaki fikirler her zaman açığız.Rize İlimiz küçük bir yer.Bundan dolayı burada bulunan ve amatör spora hizmet edenlerin çoğunu tanıyorum.Bu kura çekim töreninin bütün katılan takımlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.İnanıyorum ki maçlar centilmenlik içinde geçecektir ' dedi.Konuşmaların tamamlanması ile kura çekim töreni için  altı takımdan temsilci belirlenerek  tören başlatıldı.Play-Off kura çekimleri sonucu eşleşmeler şu şekilde gerçekleşti:

1.Hafta
13 Mart 2010 Cumartesi Saat 12:00 İyidere-İl Özel İdare
13 Mart 2010 Cumartesi Saat 14:00 Kalkandere-Filizçay
14 Mart 2010 Pazar       Saat 14:00 Derepazarı-Çayeli

2.Hafta
20 Mart 2010 Cumartesi Saat 14:00 Derepazarı-Kalkandere
21 Mart 2010 Pazar        Saat 12:00 Çayeli-İyidere
21 Mart 2001 Pazar        Saat 14:00 İl Özel İdare-Filizçay

3.Hafta
27 Mart 2010 Cumartesi Saat 12:00 Derepazarı-İl Özel İdare
27 Mart 2010 Cumartesi Saat 14:00 Filizçay-İyidere
28 Mart 2001 Pazar        Saat 14:00 Kalkandere-Çayeli

4.Hafta
03 Nisan 2010 Cumartesi Saat 14:00 Çayeli-İl Özel İdare
04 Nisan 2010 Pazar        Saat 12:00 Kalkandere-İyidere
04 Nisan 2001 Pazar        Saat 14:00 Filizçay-Derepazarı

5.Hafta
10 Nisan 2010 Cumartesi Saat 14:00 Çayeli-Filizçay
11 Nisan 2010 Pazar        Saat 12:00 İl Özel İdare-Kalkandere
11 Nisan 2001 Pazar        Saat 14:00 Derepazarı-İyidere

Çayelispor çekilen bu kura sonucu ilk maçını 14.03.2010 Pazar günü Derepazarı Belediyespor ile oynayacak.Play-Off kura çekiminde Çayelispor’un temsilcisi olan Çayelispor Kulübü İkinci Başkanı Mehmet Yazıcı Yaptığı açıklamada 'Biz Çayelispor olarak bu işe inandık.Bu inancımızı  yönetim,teknik heyet, futbolcularımız,kulüp çalışanlarımız ve  Çayeli halkı olarak bütün bileşenleriyle göstermek için yola çıktık.Maddi ve manevi olarak bu hedefimizi gerçekleştirmek için bir dizi faaliyetlerimiz olacaktır.Teknik yönetime ve futbolcularımıza güvenimiz sonsuzdur,biz onlara inandık, sizler de inanın ve takımımızı maçlarımıza gelerek destekleyin,on ikinci adam kuvvetini ortaya koyun.Çayelili olmanın verdiği olgunluğu işte şimdi gösterme zamanıdır.Geçen yıl şanssız bir şekilde kapısından döndüğümüz 3.Lig hedefimizi Allah’ın izni  ile bu sene gerçekleştirmek istiyoruz.Buradaki törende de görüldüğü gibi tam kadro buradayız.Bu bizim bu olaya ne kadar önem verdiğimizin göstergesidir. Oynanacak olan Play-Off maçlarının bütün takımlara hayırlı olmasını diliyor, futbolun kardeşlik olduğunu unutmadan centilmence maçlara sahne olmasını temenni ediyorum'dedi.

Bilindiği gibi Rize Birinci Amatör Liglerinde  A ve B diye iki gurup bulunmakta idi.A Gurubundan Kalkanderespor, Derepazarı Belediyespor, İl  Özel İdarespor ; B Grubundan Çayelispor, Filizçayspor, İyiderespor olmak üzere  birbirinden altı güçlü takımın oluşturduğu takımlar  tek devreli lig usulüne göre oynayacakları maçlar sonunda ilk iki sırayı alan takımlar Rize İlimizi Üçüncü Lig’e  terfi maçlarında temsil etme hakkını kazanacaklar.Tüm maçlar Rize Ekrem Orhon Stadı’nda oynanacak.Tüm takımlara başarılar diliyoruz.
Kura çekimi sonrası TFF Rize İl Temsilcisi Bilal Karafazlıoğlu, Rize ASKF Başkanı Gafur Bayrak tarafından kura çekimine katılanlara bir yemek verildi.
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
Editör: HABER MERKEZİ