Fatih Sultan KAR Rize Dernekler Federasyonu tarafından Genç RİDEF Öncülüğünde organize edilen geleneksel futbol turnuvası Türk futbol tarihinin yıldızlarının yaptığı gösteri maçı ve Zeki Uckan’ın mini konseri ile başladı. Rize Dernekler Federasyonunun Ümraniye Haldun Alagaş Kapalı Spor Salonu Halı Sahası’nda düzenlediği geleneksel futbol turnuvasının açılışına başta İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muhammet Şahin, RİDEF Genel Başkanı Ahmet Yurtman, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz,BBP MKYK üyesi Fatih ünlü oyuncu Abidin Yerebakan olmak üzere çok sayıda Rizeli ilgi gösterdi. İstiklal Marşının okunmasının ardından bir konuşma yapan RİDEF Genel Başkanı Ahmet Yurtman “Rize dernek ve vakıflarının güç birliği ile bu etkinlikleri düzenliyoruz. Amacımız gençlerin birlikteliğine dayanışmasına katkı sağlamaktır. Bundan sonrada bu tarz etkinliklerimiz devam edecektir. Bu organizasyonun yükünü çeken Genç Ridef yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi. Rize Dernekler Federasyonu Gençlik Komisyonu Başkanı İrfan Serdar ise amaçlarının bir etkinliğe imza atmanın ötesinde futbolun sadece futbol olmadığını hatırlatmak olduğunu belirterek “ Futbol topu, yaşadığımız dünyanın içinde farklı bir dünya. Bu küçük dünyanın etrafında toplanan insanların yaşadıkları da, sadece spor değil hayatın kendisine dair şeyler. Biz futbolun güzel yanını yansıtmak dostluk ve dayanışma sağlamak amacı ile bu etkinliği gelenekleştirmak için yola çıktık” dedi. Fındıklı Derneği folklor ekibinin gösterisinin ardından mini bir konser veren Zeki Uckan şarkıları ile etkinliğe renk kattı. Rizeliler yıldız futbolcuları yıllar sonra izleme şansı buldu Turnuvanın açılışında yapılan gösteri maçında Türk futbol tarihine damgasını vuran Hasan Vezir, Hakan Tecimer, İlyas Tüfekçi, Zafer Numan Kanburoğlu, Muharrem Vezir, Hüseyin Hemşinlioğlu, İsmail Demirci gibi ünlü isimler forma giydi. TurnuvadaGüneysu, Fındıklı, Kalkandere, Derepazarı, Beykoz Rizeliler, İyiderespor, Ardeşen, Pazar, Kadıköy Rizeliler, Ataşehir Rizeliler, Beyoğlu Rizeliler, Ümraniye Rizeliler, Çaykent, Üsküdar Rizeliler, Kendirli ve Tuncaspor derneklerine ait on altı takım yer alıyor. Ridef’in düzenlediği futbol turnuvasına ilgi büyüktü


İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Rize Pazar’lı Rektörü Prof.Dr. Muhammet Şahin hemşerileri ile hasret giderdi


İTÜ Rektörü Prof.Dr. Muhammet Şahin Fındıklı Derneği folklor ekibi ile hatıra fotoğrafı çektirdi


Fındıklı Derneği folklor ekibi gösterileri ile beğeni kazandı


RİDEF Genel Başkanı Ahmet Yurtman ve Genel Sekreteri Recep Albayrak Turnuvaya katılanlarla


Yoğun mesaisinden fırsat buldukça Rize ile ilgili birçok sosyal ve kültürel faaliyetlere katılan İstanbul'un Rizeli Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu, bu tür organizasyonlarda hemşerilerinin ilgi odağı oluyor.

Zeki Uckan şarkıları ile etkinliğe renk kattı.


Gösteri maçı öncesi şöhret futbolcular hatıra fotoğrafı çektirdi


Türk futbolunun yıldızları gösteri maçında forma giydi. Ayaktakiler : Fatih Sultan Kar ( Gazeteci ), Hasan Vezir, Zafer Numan Kanburoğlu, Hüseyin Hemşinlioğlu, Hakan Tecimer. Oturanlar : Muharrem Vezir, Şevki Atasoy ve İsmail Demirci.


Güneysu Derneği futbol Takımı



Fındıklı Derneği futbol Takımı.


İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Rize Pazar'lı  Rektörü Prof. Dr. Muhammet Şahin ve İstanbul'un Rizeli Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu.


Bir günün hatırası. Ömer Yıldız, Hasan Vezir, Muharrem Vezir ve Ridef Genel Sekreteri Recep Albayrak.

Rize Derepazarlı Hemşerimiz unutulmaz futbolcu İlyas Tüfekçi ile Rizespor eski futbolcusu ve Teknik Direktörü Zafer Numan Kanburoğlu...

Editör: HABER MERKEZİ