İlyas GÜR

Rizeli milli bayan Boksör Binnur Sakal bir yandan Türkiye şampiyonası hazırlıklarını sürdürürken diğer taraftan da Avrupa Gençler şampiyonasına hazırlanıyor.

17 yaşındaki Genç Milli Boksör geçtiğimiz yıl katıldığı uluslar arası şampiyonada Dünya ikincisi Rus Boksör Victoria’ya ile başa baş mücadele ederek milli takımın gözdesine haline gelmeyi başarmıştı. Bu yıl öncelikli hedefi olarak Avrupa şampiyonluğuna hazırlanan Rizeli Ramboçe yaptığı özel müsabakalarda rakiplerine zor anlar yaşattı. 17’lik Binnur ‘un takımı Rize Gençlik ve Spor kulübü boks antrenörü Cihan Başaran genç Boksörden önemli şampiyonluklar beklediğini ifade ederek “ Binnur yaşının genç olmasına karşın kendisinden çok daha yaşlı ve deneyimli uluslar arası derecesi bulunan boksörlere kafa tutacak konuma geldi. Bu yıl Avrupa şampiyonluğuna kesin gözüyle bakıyoruz. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde tüm ülkemiz Binnur’la Dünya şampiyonu olarak gurur duyacağı konuma gelecek diye düşünüyorum. Hırsı üst düzeyde. Hırsına yenilmez ise Dünyada Binnur’u yenecek Boksör yok” diye konuştu.

Önceki gün Trabzon’lu Boksörlerle yaptığı müsabakaları idman havasında kazanan genç Milli Boksör Binnur Sakal’ın Türkiye şampiyonluğuna Boks otoriterleri kesin gözüyle bakıyor.

Editör: HABER MERKEZİ