Ertuğrul Sağlam, 2-1 kaybettikleri maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, son 2 sezondur kazandıkları Fortis Türkiye Kupası'na iyi bir başlangıç yapmak istediklerini ifade ederek, “Bugüne kadar kadroda kullanamadığımız arkadaşlarımızın da bizimle beraber olduğunu görebilmek için güzel bir gündü. Gönül isterdi ki iyi futbol ve iyi sonuç alalım, ama bunu başaramadık. Rakibimiz futbol adına iyi şeyler yaptı ve galibiyeti hak etti” dedi.

İlk 10 dakikada ortaya koydukları futbolu daha sonra devam ettiremediklerinden yakınan Sağlam, şunları söyledi:
“Bizim açımızdan iyi bir karşılaşma olmadı. Fenerbahçe maçı öncesi taraftarlarımıza galibiyet armağan etme fırsatını da kaçırdık. Günü yaşayıp, gerekli dersleri çıkarıp, bundan sonrasında hataları tekrarlamamak istiyoruz. Artık, bizim için önemli olan Fenerbahçe maçını düşünmeliyiz. Kupada oynayacağımız 3 maç var ve bu sonucu telafi edebiliriz.”

İBRAHİM TORAMAN'IN DURUMU

Ertuğrul Sağlam, sakatlığı nedeniyle bugün kadroya alınmayan İbrahim Toraman'ın, Fenerbahçe derbisinde oynayıp oynamayacağı sorusuna, “İbrahim Toraman'ın dizinde sakatlığı var. Şu anda durumu iyi. Yarın tekrar gözlemleyeceğiz. Cumartesi günü inşallah oynar” diye yanıt verdi.

Antrenör Mutlu Topçu'nun bugün neden sahada olmadığının sorulması üzerine de Sağlam, “Mutlu hocanın özel bir durumu var, bu nedenle yanımda değildi” dedi.

FENERBAHÇE MAÇININ ERTELENMEMESİ

Fenerbahçe derbisinin ertelenmemesi konusunda Futbol Federasyonu'nun verdiği karara saygı duyduğunu anlatan Sağlam, “Federasyonun bir programı ve planı vardır. Bunu devam ettirebilir. Birlik ve beraberliğin en üst seviyeye ulaştığı bu dönemde, böyle bir isteğin kamuoyunda oluşturduğu tepkiyi anlayamadım. Bazı çevreler bunu kötü bir şekilde karşıladılar, amaçları neydi bilemiyorum. Cumartesi günü oynanmayıp başka bir gün oynansa, Türk futbolu ne kaybeder, merak ediyorum?” diye konuştu.

Sağlam, erteleme konusunda herhangi bir resmi başvurularının olmadığını dile getirerek, “Sadece fikir olarak ortaya atıldı. Baktık ki bu isteğimizden Türk futbolu yara alacak, biz de resmi bir başvuru yapmadık. Böyle bir şeyi istemek suçmuş gibi fırtınalar kopardılar. Bu çok doğal bir istekti. Federasyon kabul etmedi. Saygı duyuyoruz, çıkıp oynayacağız. O maçı da kazanıp, Liverpool'a moralli gitmek istiyoruz” dedi.

Bu arada, Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Saffet Susiç, maç sonrası basın toplantısına katılmadı.

BEŞİKTAŞ, SAHASINDAKİ 2. YENİLGİSİNİ ALDI

Beşiktaş, Çaykur Rizespor mağlubiyeti ile bu sezon sahasında 2. kez yenildi.

Daha önce Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde sahasında Porto'ya 1-0 yenilen Beşiktaş, lig ve Avrupa kupalarında BJK İnönü Stadı'nda başka yenilgi almamıştı. Çaykur Rizespor yenilgisi, siyah-beyazlıların sahasındaki ikinci mağlubiyeti oldu.

YOZGATLI VE RICARDINHO'YA TEPKİ

Bazı Beşiktaşlı taraftarlar, karşılaşmanın ikinci yarısında oyundan alınan Mehmet Yozgatlı ve Ricardinho'ya tepki gösterdi.

İki futbolcu, oyundan alınırlarken bir bölüm taraftarca alkışlanırken, bir bölümü tarafından da yuhalandı.

Siyah-beyazlılar, Fenerbahçe ile oynayacakları derbi maçın hazırlıklarına, yarın basına kapalı yapacakları antrenmanla başlayacak.
Editör: HABER MERKEZİ