2015-2016 Rize İkinci Amatör futbol müsabakalarının ilk maçı Derepazarı ilçe stadında, Kalespor ile Büyükköyspor maçıyla start aldı.

Maç öncesi Ülkemizde son zamanlarda terör olaylarının yaşandığı ve dolayısıyla aziz Şehitlerimiz için saygı duruşunun yapılmasının ardından hakem Sinan Dereci’nin başlama düdüğüyle müsabaka başladı.

Maçın başında Büyükköyspor bulduğu golle öne geçmesine rağmen ilk yarıyı 2-1 yenik kapattı. İkinci yarıya hızlı başlayan Büyükköyspor takımı maçın başından beri tek kale oynamasına rağmen skor üretmekte güçlük çekti.

Maçın 75. dakikasında kazanılan penaltıyla durumu eşitleyen Büyükköyspor son dakikalarda bulduğu pozisyonları gole çeviremeyince maçı 2-2 tamamlayarak bir puanla kapattı.

BÜYÜKKÖYSPOR'DAN HAKEME TEPKİ!

Maç sonunda Büyükköuspor kanadından maçın hakemine büyük tepki vardi. Yapılan açıklamada, “maçın hakemi klasman hakemlerinden Sinan Dereci’nin maç içindeki hataları ayrı bir tartışma konusu oldu. Penaltı pozisyonunda rakip oyuncusunun hakemin kendisinin yüzüne küfür etmesinin cezası sadece sarı kartla cezalandırılması, maç devam ederken, topsuz alanda Kalespor kalecisinin Büyükköyspor oyuncusunu yere boğazlayıp indirmesi ve yaşanan gerginlikte hakemin rakibe penaltı kırmızı kart yerine olayı sarı kartla geçiştirmesi,  Sinan Dereci’nin hakemlikle uzaktan yakından kural bilmediği ya da rakipten korktuğunun göstergesi oldu. Yıllardır hakemlerden canı yanan Büyükköyspor takımı daha ilk maçında da hakem kurbanı oldu. Bu iş böyle gitmez emek sarf ediyoruz haklar gasp ediliyor, takımlar üst lige çıkartılıyor ve lige katılmıyorlar. Büyükköyspor hakkını bundan sonra daha sert aramasını da bilir. Herkes idare ettiği mevki sinin kural ve haklarını bilmeli ya da oradan gitmeli” diye konuştu.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ