FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde iz bırakmış 32 basketbolcu arasında yapılan yarışma sonucu, tarihin en iyisi seçilen Türk basketbolunun efsane oyuncularından Nevriye Yılmaz, “Şampiyonların İzinde Projesi” kapsamında Rize’ye gelecek.
 
Kadın basketbolunun unutulmaz isimleri arasına giren ve Galatasaray'da forma giyerken 36 yaşında aktif sporculuk hayatını noktalayan Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Yardımcı Antrenörü, Avrupa Olimpiyat Komitesi Sporcu Komisyonu üyesi ve FIBA Kadınlar Avrupa Ligi tarihinin en iyi oyuncusu Nevriye Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Şampiyonların İzinde Projesi” kapsamında 19 Ocak Cuma günü Saat: 14.30’da Rize Yenişehir Spor Salonunda Ersin Düzen’in moderatörlüğünde genç sporcularla bir araya gelecek.

Nevriye Yılmaz, toplam 24 yıllık sporculuk kariyerinde 1 Avrupa Ligi, 10 Türkiye Ligi ve 7 Türkiye Kupası zaferi yaşadı. Yılmaz, ayrıca FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde iz bırakmış 32 basketbolcu arasında FIBA Kadınlar Avrupa Ligi tarihinin en iyi oyuncusu seçilmişti.

“Şampiyonların İzinde Projesi”, farklı branşlarda spor hayatını sürdüren sporcuların, alanlarında ulusal veya uluslararası başarılar elde etmiş üst düzey sporcularla bir araya getirilerek bu kişilerin bilgi ve tecrübelerinden yararlanmalarını sağlamayı ve yıldız adaylarının spor hayatlarına katkı sağlamalarını amaçlayan bir gençlik ve spor projesi olarak hayata geçiriliyor.

Projeyle, Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonlarında ya da takım sporlarında önemli başarılar elde etmiş sporcular, geleceğin spor yıldızı adayları ile bir araya gelerek bilgi birikimlerini genç sporcularla paylaşıyorlar.  

Proje kapsamında ayrıca, geleceğin yıldız adaylarına dopingle mücadele konusunda hak ve sorumlulukları ile ilgili bilgilendirmeler de yapılacak. Genç sporculara ve antrenörlerine, dopingden arındırılmış sporun ve centilmenlik ilkelerine bağlı temiz sporun önemi anlatılacak. Ayrıca önleyici ve koruyucu çalışmalar kapsamında bağımlılık nedir, bağımlılığın insan hayatına ve sağlığına olumsuz etkileri nelerdir gibi konularda genç sporculara farkındalık eğitimleri de verilecek.

“Şampiyonların İzinde” Projesi kapsamında FIBA Kadınlar Avrupa Ligi’nde tarihin en iyi oyuncusu seçilen, Kadın Basketbol Milli Takımımızın efsane oyuncusu Nevriye Yılmaz 19 Ocak Cuma günü Saat: 14.30’da Rize’de genç sporcularla bir araya gelecek. Ersin Düzen’in moderatörlüğünde düzenlenecek program, Rize Yenişehir Spor Salonunda gerçekleştirilecek. 

nevriye-yilmaz-rizede.jpg

BASKETBOLA 1992'DE BAŞLADI

1980 yılında Bulgaristan'da doğdu. Kariyerine 1992 yılında İstanbul Üniversitesi'nin altyapısında başlayan Nevriye Yılmaz, 1997 yılında Boğaziçi Lisesi ile Dünya Liselerarası Basketbol Şampiyonası'nı kazanma başarısı gösterdi. 

Bu şampiyonluktan sonra adını duyurmaya başlayan Nevriye, Galatasaray'a transfer oldu. Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra kısa bir süre İsrail ve 3 yıl İtalya'da oynayan Nevriye, 2005 yılında Fenerbahçe'ye transfer oldu. Sarı-lacivertli takımda 7 yıl forma giyen Nevriye, daha sonra çok konuşulacak bir transfere imza atarak eski takımı Galatasaray'a döndü. Sarı-kırmızılılarla 4 sezon geçiren, bir de FIBA Avrupa Ligi şampiyonluğu elde eden deneyimli isim, basketbolu da Galatasaray'da noktaladı. 

FENERBAHÇE VE GALATASARAY'DA TARİHİ BAŞARILAR KAZANDI

Nevriye, Galatasaray'da yaşadığı Avrupa şampiyonluğunun dışında Türkiye'de de önemli başarılar elde etti. Oynadığı dönemde Avrupa'nın en iyi pivotları arasında gösterilen Nevriye, Fenerbahçe ve Galatasaray formasıyla toplam 10 lig, 7 Türkiye Kupası zaferi yaşadı. 

Milli takımla da 12 uluslararası turnuvada boy gösteren Nevriye Yılmaz, Amerikan Kadınlar Basketbol Ligi'nde (WNBA) de forma giydi.

 
Editör: HABER MERKEZİ