Fenerbahçe karşısında kötü oyuna başlayan ve iki pas edemeyen Yeşil Mavililer 2 penaltı golüne bir penaltı golü ile karşılık verdi ve sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

 

FENERBAHÇE: 2   ÇAYKUR RİZESPOR: 1

STAD: Kadıköy

HAKEMLER: Deniz Ateş Bitnel, Kerem Ersoy, Erdem Dayık

FENERBAHÇE: Volkan, Hasan Ali, Simon Kjaer, Mehmet Topal, Jozef Desoza, Ozan, Markoviç, Volkan Şen( Dk 80 Alper), Şener, Alves, Fernnando( Dk 73 Van Porse)

ÇAYKUR RİZESPOR: Itandje, Godfrey, Ertuğrul, İsmail, Sercan( Dk 46 Slvestre), Robin( Dk 80 Ümit), Koray, Murat, Orhan, Ahmet İlhan,( Dk  67 Eren) Mehmet Akyüz

SARI KARTLAR: Fernando, Volkan, Simon Kjaer, Şene,Alves( Fenerbahçe) Robin, M. Akyüz, Koray ( Çaykur Rizespor)

GOLLER: Dk 29, 40 Penaltıdan Fernando( Fenerbahçe)Dk 46 (Penaltıdan) Slvestre( Rizespor)

    Ligde ve kupada son oynadığı karşılaşmalarda 3-2 sahadan mağlup ayrılan Yeşil Mavililer Fenerbahçe deplasmanına Kweuke ve Makıadı”dan yoksun çıktılar.

  Karşılaşmaya Fenerbahçe hızlı başladı 9 Dk da Fenerbahçe ceza alanı dışından Alves ile kullandığı serbest atışta top az farkla auta çıktı.

19 Dk da Hasan Ali ceza alanı na yaptığı ortaya Josef Desoza kafayı vurdu son anda kaleci topu tokatlayarak üstten dışarı attı.

28 Dk da Volkan Şen soldan ceza alanına girdi, Sercan ”in müdahalesini hakem penaltı olarak değerlendirdi. Fernando topun arkasına geçti şutu 1-0

31 Dk da Rizespor Fenerbahçe ceza alanı dışından kullandığı serbest atışta Mehmet Akyüz ”un şutu üstten auta çıktı.

38 Dk da Fenerbahçe sağdan kullandığı köşe atışında top Sercan’ın eline çarptı hakem penaltı noktasını gösterdi. Yeni Fernando topun arkasına geçti sert şutu 2-0

   İkinci yarıya etkili başlayan Rizespor oldu, henüz 45 dakikanın içinde soldan ceza alanına giren Deniz kaleci Volkan tarafından düşürülünce aynı kalede bu kez 3 üncü penaltı çalındı ve Slvestre topu ağlara gönderdi 2-1

58 Dk da Ahmet İlhan orta sahadan aldığı topla ceza alanına girerken sert vurdu top yandan auta çıktı.

90 dakika da Rizespor atağında Koray ceza alanı içine girdi yerden şutu yandan auta çıktı hakem Koray’a sarı kart göstererek topu elle kestiğini belirledi.

    Rizespor ilk yarıda korkak oynadığı Fenerbahçe karşısında 2 golü de Sercan’ın penaltı yaptırdığı gerekçesi ile yenik duruma kapatırken ikinci yarıda daha diri olan ve pozisyon bulan Rizespor oldu.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ