Rıza Kamil'in Haberi
 
Rize Birinci Amatör Play-Off  3. hafta maçında İl Özel İdare ,  Derepazarı  Belediyespor’u 2-1 yenerek Play-Off’ta bende varım dedi.Rakibi Derepazarı Belediyespor ise bu mağlubiyetle lige havlu atmış oldu.İkinci maçta da İyiderespor, Filizçayspor’u 5-3 yenerek  iddiasını sürdürürken Filizçayspor’u da  tamamen safdışı yaptı.

İlk dakikalar karşılıklı ataklarla geçti.Maçın ilk golü  8.dakikada Derepazarı  defansının kademe hatasını iyi değerlendiren İl Özel İdare sporcusu Atahan’ın ayağından geldi.İl Özel İdare Köy Hizmetleri  bu golle 1-0 öne geçti.16 dakikada İl Özel İdare ve 20. dakikada da Derepazarı mutlak birer gol kaçırdılar. Bir faul pozisyonu sonrası tartışan Derepazarlı  Fatih ile İl Özel İdareden Savaş orta hakem tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Orta hakem pozisyonlara yakın ve zamanında müdahale ederek sertliğe pirim vermiyor, gereğini de yapıyor.45.dakikada daha önce sarı kartı bulunan İl Özel İdareden Savaş rakip sahada rakibine yaptığı gereksiz bir faulden dolayı ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan atıldı.İl yarı İl Özel İdarenin 1-0 üstünlüğü  ile sona erdi.

İkinci yarıya bir kişi eksik olarak başlayan  İl Özel İdare defansı tercih edip kontratak futbol oynamayı benimsedi. Derepazarı ise topa önceki  maçta olduğu gibi  yine fazla oranda sahip olmasına rağmen ileri uç adamlarının son vuruşlarda etkili olamaması sonucu golü bulamadılar.60.dakikada yedek kulübesinde bulunan 14 nolu İl Özel  İdare oyuncusu kırmızı kart gördü.Bu dakikadan sonra karşılıklı gol pozisyonları oldu.Fakat değerlendiremediler.Dakikalar  90’ı gösterirken İl Özel İdare oyuncusu Fatih takımının ikinci golünü attı 2-0.Uzatma dakikalarında Derepazarı  nefis bir gol bularak umutlandı 2-1. Uzatmada Derepazarından 3 nolu oyuncu rakibine çok sert girdi ve kırmızı kartla oyun dışı kaldı.Maç da başka gol olmayınca İl Özel İdare , Derepazarı Belediyespor’u 2-1 yenerek altı puana ulaşarak PlayOff’ta bende varım derken rakibinin de  tüm umutlarını da söndürdü.   
   
Günün ikinci maçı saat 14.00’da Filizçayspor ile İyiderespor arasında oynandı. Filizçayspor genç  ağırlıklı bir   kadro ile oyuna çıktı.Güzel de bir oyun sergilediler.Fakat tecrübesizliklerinin kurbanı oldular desek abartmayız.Karşılıklı ataklar şeklinde geçen maçta futbolseverler tam sekiz gol izlediler.Filizçayspor biri penaltıdan olmak üzere 3 gol bulurken , İyiderespor ise  2’si penaltıdan tam 5 gol bularak biraz da fırsatları değerlendirdi  diyelim maçı 5-3 aldı.Bu şekilde puanını altıya çıkararak diğer maçların sonucunu bekleyerek iddiasını sürdürdü.Filizçayspor ise bundan sonra artık prestij maçlarına çıkacağa benziyor. Pazar günü saat 14.00'da ise Play-Off’un derbisi diyebileceğimiz ve diğer takımların da gözü kulağında olduğu bir maç olan  Çayelispor-Kalkanderespor maçı oynanacak.Bu maç sonrası büyük oranda taşlar yerine oturacağa benziyor.
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
Editör: HABER MERKEZİ