Sakarya Atatürk Spor Salonunda 17-18-19 Aralık 2010 tarihleri arasında yapılan 2009-2010 sezonu Yıldızlar 2. lig müsabakaları finali Rize GEM’in şampiyonluğu ile sona erdi.
 
Erzurum da 120 takımla başlayan müsabakalar Sakarya da Rize li Güreşçilerin galibiyetyle son buldu. Takım halinde birinci lige yükselen başarılı güreşçilerin iddialı olduklarını Güreşte adlarından sıkça söz ettireceklerini bir kez daha ortaya koymuş oldular.16 takımın yarıştığı güreş müsabakalarına şampiyonayı izlemeye bir çok spor severinde katıldığı gözlendi.
 
Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü İyidere Güreş Eğitim Merkezinden 19 sporcunun katıldığı müsabakada final maçında Kahramanmaraş SGK’yı 30-16 yenerek şampiyon oldu.
Sakarya da başarı gösteren güreşçiler Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz’ı makamında ziyaret ettiler.Oldukça renkli geçen müsabakalarda Rize’li sporcuların büyük bir başarı elde etmesi ve takım halinde nağmalüp 1. olarak 1. lige yükselmelerini guru verici bir başarı olduğunu vurgulayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz “Yıldızlar Türkiye Güreş 2. liginde Rize Güreş Eğitim Merkezi takımı nagmalup olarak Türkiye Şampiyonu oldu. Biz 120 takımın arasından nağmalüp olarak başarı gösterdik ve bütün takımlara fark attık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Herkes bizi konuşup bizi tebrik ediyor. Federasyon başkanı ve Sakarya’da ki tüm yetkililer bizi kutlayıp oldukça başarılı olduğumuzu söylediler. 5 yıl alın teri akıttık ve bu başarıyı böyle elde ettik kolay olmadı. İnşallah gelecek yıl Güreş Eğitim Merkezi adına da büyükler takımımızı kuracağız. Rize de Güreşe te gelecek kurduğumuza inanıyorum.İyidere Güreş Eğitim Merkezi Müdürü Yasin Çakmakçı, Antrenör Cahit avcı ve Muharrem Palaoğlunun da büyük emekleri vardır.başarı el ele verilirse yapılır. İnanmak her şeyin üstündedir. Bundan sonra her şeyin güzel olacağına canı gönülden inanıyorum” diye konuştu.
Güreş Federasyonu tarafından başarı gösteren takımımıza 10.000 Tl lik para ödülü verildi.
Editör: HABER MERKEZİ