Galatasaray Başkanı Burak Elmas ve Galatasaray Başkan Yardımcısı Av. Dr. Rezan Epözdemir, GS TV'de yayınlanan Gündem Özel programında, lisansı çıkarılmayan Oğulcan Çağlayan ve PFDK'nın 8 maç ceza verdiği Marcao ile ilgili açıklamalar yaptı. 

Burak Elmas, Oğulcan Çağlayan için Rizespor'la yapılan anlaşmanın sözleşmesinde 'Galatasaray, Tahkim Kurulu ile ilgili yaptığı suç duyurusundan vazgeçecektir" maddesi bulunduğunu belirterek Rizespor ile anlaşma ihtimallerinin kalmadığını söyledi. 

Başkan Elmas, "Çaykur Rizespor'la Oğulcan Çağlayan konusunda görüşmelerimizde büyük bir aşama kaydettik. Tahir Kıran'a bu süreçteki özverisi için teşekkür ederim. Bu süreçte Rizespor'dan da Tahir Kıran'a yoğun baskı geldi. Rizespor'dan bize gelen protokolde perşembe günü saat 17.00'ye kadar imzalanması arzusu dile getirildi. Cumaya da kalabilirdi. Perşembe, Marcao'nun cezası açıklanacaktı ve bu da dikkatimizi çekti. Sözleşmede Tahkim Kurulu aleyhine bulunduğumuz suç duyurularından vazgeçmemiz istendi. Biz bu suç duyurusundan asla vazgeçmeyeceğimizi bildirdik. Dün itibariyle Rizespor’la sulh yoluyla anlaşma yolumuz kapanmıştır." dedi. 

Galatasaray ile Çaykur Rizespor'un anlaşması şu şekildeydi:
* 500 bin Euro ödeme.

* Ali Yavuz Kol (bonservisiyle)

* Yunus Akgün (1 yıl kiralık)

* Atalay Babacan (1 yıl kiralık - sözleşmesi uzatılıp)

İşte, Oğulcan Çağlayan anlaşmasını bozan o madde...
Bugün, GS TV'de yayınlanan döküman şu şekilde:

"TFF Tahkim Kurulu üyelerine karşı Cumhuriyet Savcılığı nezdinde bulundukları şikayetten vazgeçecektir. Galatasaray söz konusu belgelerin Mahkeme/Savcılık tarafından derkenar edilmiş (ya da ön bürodan onaylanmış bir örneğini) 19.08.2021 tarihine kadar ulaştırılacaktır." 

Editör: HABER MERKEZİ