Karşılaşmanın ilk dakikalarından itibaren oyunu Yunanistan yarı alanına yıkmak isteyen milliler, kanatlardan atak organizasyonlarıyla tehlike yaratmaya çalıştıysa da bunda başarılı olamadı. İlk yarıda net bir gol pozisyonu yaratamayan (A) Milli Takım, savunmasında verdiği açıklara karşın ilk yarıyı 0-0'lık eşitlikle tamamlamayı bildi.

İkinci yarıda da tüm çabalarına rağmen atakları Yunanistan savunmasında eriyen (A) Milli Futbol Takımı, savunmasında açıklar vermeyi sürdürdü. Karşılaşma boyunca organize ataklar yapmakta sıkıntı yaşayan milliler, ofsayt tartışmalarına neden olan Amanatidis'in golüne engel olamayarak 1-0 geriye düştü. Son 10 dakikada baskısını artıran millilerde, Arda'nın şutu direkten dönse de istenilen gol gelmedi ve maç 1-0 Yunanistan'ın üstünlüğünde sona erdi.

Oyuna savunma güvenliğini ön planda tutarak çıkan Yunanistan, Türkiye'nin ataklarını büyük ölçüde keserek pozisyon vermezken, kontrataklarla da gol aradı. Özellikle ilk yarının son bölümünde milli takım kalesini adeta abluka altına alan Yunanistan, son vuruşlarda başarılı olamayınca, ilk yarıda beraberliğe razı oldu.

Dengeli futbolunu ikinci yarıda sürdüren Yunanistan, katı savunma anlayışını sürdürerek kalesine adeta duvar ördü. Amanatidis'in ofsayt tartışmalı golüyle öne geçen Yunanistan, bu skor avantajını maçın sonuna dek korumasını bildi.

MAÇTAN NOTLAR 

Türkiye'nin, Yunanistan ile yaptığı 13. Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri C grubundaki 10. maçında, stadı dolduran taraftarlar, PKK terörüne tezahüratlar ve pankartlarla tepki gösterdi.

Ali Sami Yen Stadı'ndaki maçtan önce PKK terörüne tepki gösteren ve ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' diye tezahürat yapan taraftarlar, son olaylarda şehit olan 15 askerin isimlerini tribünlerde tek tek söyleyip, ''Burada'' diye bağırdı.

Eski açıkta ise ellerindeki kartonları maçtan önce kaldıran bir grup taraftar, ''15 değil, 70 milyon Mehmetçiğiz'' yazısını açtı. Taraftarlar ''Mecliste PKK istemiyoruz'' diye de tezahüratta bulundu.

Öte yandan, tribünlere ''Hepimiz Mehmetçiğiz'', ''Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır'' yazılı pankartlar asıldı.

Statta, maçtan önce sık sık Mehter Marşı çalındı.

Diğer yandan, iki ülke arasındaki anlaşma gereği, karşılaşmayı Yunanlı taraftarlar tribünden izleyemedi.

ASKER SELAMI YAPMADILAR

Moldova ile deplasmanda oynanan karşılaşmada, İstiklal Marşı okunurken asker selamı veren milliler, Yunanistan maçında bunu yapmadı.

Milli futbolcular, seremonide İstiklal Marşı'nı normal bir şekilde okudular.

YUNANİSTAN MİLLİ MARŞI ISLIKLANDI

Karşılaşma öncesi statta 'Konuk takımın milli marşı çalarken, lütfen ıslıklamayın, saygı gösterin'' diye uyarı anonsu yapıldı.

Bu uyarılara rağmen Yunanistan Milli Marşı çalınırken, taraftarlar ıslıklarla protestoda bulundu.

MİLLİLER 5 YIL SONRA ALİ SAMİ YEN'DE

A Milli Futbol Takımı, 2008 Avrupa Şampiyonası eleme grubunda Yunanistan ile yaptığı maçla, Ali Sami Yen Stadı'nda tam 5 yıl sonra bir maça çıktı.

Milliler, son kez 16 Ekim 2002'de sahaya çıktığı Mecidiyeköy'de, tam 5 yıl sonra maç oynadı. Türkiye, Ali Sami Yen Stadı'nda son milli maçını 16 Ekim 2002'de, 2004 Avrupa Şampiyonası eleme grubunda Liechtenstein ile yapmış ve sahadan 5-0 galip ayrılmıştı.

Ay-yıldızlı ekip, bu maçın ardından Türkiye sınırları içinde yaptığı resmi ve özel toplam 17 maçtan 6'sını İstanbul BJK İnönü, 4'ünü İstanbul Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu, 2'sini İzmir'de oynarken, birer maçı da Ankara, Adana, Denizli, Trabzon ve İstanbul Atatürk Olimpiyat statlarında yaptı.

TOPTAN VE BAŞESGİOĞLU DA İZLEDİ

Türkiye-Yunanistan karşılaşmasını, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu da protokol tribününden izledi.

Protokol tribününde ayrıca kimi milletvekilleri, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy da yer aldı.

KADRODA 4 DEĞİŞİKLİK

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Yunanistan maçında ilk 11'de 4 değişiklik yaptı.

Terim, en son Moldova maçında ilk 11'de sahaya çıkan Hakan Arıkan, Mehmet Topuz, Arda Turan ve Selçuk İnan'ın yerlerine Yunanistan maçında Volkan Demirel, Hamit Altıntop, Gökdeniz Karadeniz ve Ümit Karan'a yer verdi.

Sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılan Hakan Arıkan'ın yanı sıra Moldova maçında ilk kez (A) Milli formayı giyen Selçuk İnan, Yunanistan maçında 18 kişilik kadroda yer almazken, Mehmet Topuz ve Arda Turan yedek soyundu.

Yunanistan maçında ayrıca kaleci Serkan, Hakan Şükür, Tümer, Volkan Yaman ve Emre Aşık da yedekler arasında yer aldı. Hüseyin, Necati ve Mehmet Yıldız ise maç kadrosunda yer almadı.

ÜMİT KARAN, 6 YIL SONRA İLK 11'DE

Yunanistan maçında çift forvet sahaya süren Fatih Terim, Moldova maçında ikinci yarı oyuna girip, beraberlik golünü atan Ümit Karan'a, bu akşam Gökhan Ünal ile birlikte ilk 11'de görev verdi.

Ümit Karan, Yunanistan maçıyla birlikte milli takımda 6 yıl sonra ilk 11'de sahaya çıktı. Ümit, en son 6 Ekim 2001'de 2002 Dünya Şampiyonası eleme grubunda Moldova ile deplasmanda yapılan maçta ilk 11'de sahaya çıkmıştı.

Bu arada, Volkan Demirel de 6 maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı. Volkan, en son 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme grubunda 28 Mart 2007'de Norveç ile yapılan maçta ilk 11'de sahaya çıkmıştı.

Bir maçlık sarı kart cezasını Moldova maçıyla tamamlayan Hamit Altıntop ise Yunanistan maçında yeniden ilk 11'de forma giydi.

NIKOPOLIDIS YEDEK SOYUNDU

Yunanistan'da yapılan ilk maçta yediği goller nedeniyle eleştirilen Yunanistan Milli Takım'ın kalecisi Antonios Nikopolidis bu akşam yedek soyundu.

Yunan Milli Takımı Teknik Direktörü Otto Rehhagel, Nikopolidis'in yerine kalede Konstantinos Chalkias'ı oynattı.

BASIN MENSUPLARI DA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Türkiye-Yunanistan maçına basın mensupları da büyük ilgi gösterdi.

TSYD'den alınan bilgiye göre, karşılaşmada 130 Türk, 69 yabancı olmak üzere toplam 199 basın mensubu görev yaptı.

Karşılaşma için Yunanistan'dan 61, Almanya'dan 5, Fransa, Japonya ve Bosna Hersek'ten de 1'er basın mensubu akredite oldu.

TSYD'DEN, EMRE BELÖZOĞLU'NA TEPKİ

Türkiye'nin Macaristan ile yaptığı eleme grubu maçında (A) Milli Takım'ın attığı golden sonra basın tribününe doğru el hareketi yapan Emre Belözoğlu'na TSYD, Yunanistan maçında tepki gösterdi.

TSYD Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün ''Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim'' sözünün yazılı olduğu çerçeveli büyük bir pano, maç sırasında basın tribünün önüne konuldu. Panoda ayrıca Atatürk'ün resmi ve Türk bayrağı yer aldı.

SABAH

Editör: HABER MERKEZİ