Küresel krize rağmen Avrupa’nın dördüncü büyük havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları ve futbol efsanesi FC Barselona arasındaki sponsorluk anlaşmasını THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ve FC Barselona Kulüp Başkanı Joan Laporta imzaladı.

Havacılıkta global bir oyuncu haline gelen Türk Hava Yolları, Barselona takımı sponsorluğu ile uluslararası markalaşma yolunda dünya çapında bir atılım daha gerçekleştirdi.

Sponsorluk anlaşması çerçevesinde, Türk Hava Yolları Barselona’nın “resmi sponsoru” ünvanı ile Barselona’nın kendi sahası Nou Camp stadındaki reklam panoları başta olmak üzere tüm mecralarında reklam ve logoları ile yer alacak, Barselonalı futbolcularla reklam filmi çekebilecek, tüm dünyada bu sponsorluğun iletişim ve reklamını yapabilecek. Türk Hava Yolları Barselona’yı İspanya dışında gerçekleştirilecek turnuvalara ve kamplara taşıyacak.

Türk Hava Yolları sponsorluk anlaşması ile ayrıca bir sezonda (2008-2009) 6 kupa birden alarak tarihe geçen Barselona'nın İspanya dışından “3.Uluslararası Resmi Sponsoru” unvanını almış oldu.

Törene Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu üyeleri Orhan Birdal, Mehmet Büyükekşi, Denetim Kurulu Üyeleri Naci Ağbal ve İsmail Gerçek de katıldı. Törende ayrıca, Barselona takımından oyuncular, Türkiye’den, İspanya’dan ve Türk Hava Yolları’nın sefer düzenlediği diğer ülkelerden 100’ü aşkın medya mensubu da hazır bulundu.

 ANLAŞMADAN DETAYLAR

THY ile Barcelona arasında imzalanan sponsorluk anlaşmasının detayları da belli olmaya başladı. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre önce, Barcelonalı futbolcuların yer alacağı bir reklam filmi çekilecek. Filmde hangi futbolcuların oynayacağına ve senaryonun son haline teknik direktör Guardiola karar verecek. Guardiola onaylarsa reklam filmine Şubat ayı içerisinde başlanacak. THY bunun dışında şu haklara sahip olacak:

 -THY'nin Nou  Camp Stadı’nın içindeki reklam panolarında kullanım hakkı olacak. 90 dakikalık maç esnasında minimum 2 buçuk dakika THY tanıtımı yapılabilecek. Bu sürenin üzerine çıkılması halinde herhangi bir ücret ödenmeyecek.

-THY, stadın içinde ve dışında etkinlik yapabilecek. Stadın içinde davet ya da kokteyl düzenlenebilecek. Stat dışındaki alanda ise bir sezonda 2 defa olmak üzere, konser gibi etkinliklere izin verilecek.

-Nou Camp  Stadının bazı girişlerinde, futbolcuların sahaya çıkış için kullandığı koridor ve röportaj verecekleri basın alanında THY logoları yer alacak.

-Maç arasında bilet çekilişi yapılabilecek. Talihliler Barcelona- İstanbul arasında gidiş dönüş bileti kazanabilecek. Zamanla bilet çekilişi diğer uçuş noktalarına yayılacak.

-THY, digital ortamı kullanarak Barcelona'nın kayıtlı 4 milyon üyesine ulaşılabilecek. Bu üyelerin e- maillerine direkt olarak ulaşılıp, uçuş profili çıkarılacak. Böylece yeni bir pazarlama stratejisi geliştirilecek.

-Ayrıca Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım siteleri kullanılarak ortak kampanyalar düzenlenecek.

-Barcelona THY'ye, üzerinde futbolcuların imzası bulunan 20 adet forma verecek. Bu formalar Uzak Doğu ülkelerinde açık artırma usulü ile satılacak. Buradan elde edilecek gelir sosyal sorumluluk projelerine aktarılacak.

Haber 7

Editör: HABER MERKEZİ