Bank Asya 1'inci lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'la sezon sonuna kadar kiralık olarak anlaşan Gana asıllı ABD'li milli futbolcu 21 yaşındaki orta saha oyuncusu Freddy Adu, transfer kararını tanıdığı Türk futbolcu Nihat Kahveci ile görüştükten sonra verdiğini açıkladı. Adu, Rizespor forması altında kalitesini göstererek Süper Lig'de forma giymek istediğini söyledi.

Çaykur Rizespor ile sözleşme imzalayan Freddy Adu ile gurbetçi Erdem Rize'ye geldi, Mehmet Cengiz tesislerinde basın toplantısı düzenledi. Freddy Adu, kendisi için yeni bir kapı açıldığını ve Rizesor'a geldiğini belirterek, iyi yerlere varmayı amaçladığını söyledi. Çaykur Rizespor'a tavsiye üzerine geldiğini anlatan Adu, 'Rize, benim için yeni bir başlangıç olabilir. Rizespor'un birkaç maçını izledim. İyi oyuncular ve potansiyel var. Süper Lig'e çıkmak için şansımız yüksek. Önümüzdeki yıl süper lige çıkarsak Rizespor'da kalmak isterim. Göstermek isteyip te gösteremediğim kalitemi göstererek süper ligde forma giymek istiyorum' dedi.

'JOZY ALTİDORE İLE SÜPER LİGDE OYNAMAK İSTERİM'

Adu, Türkiye'ye gelmeden önce İspanya'nın Villareal takımından tanıdığı Beşiktaşlı Nihat Kahveci ile görüştüğünü belirterek, 'Nihat'ı tanıyordum. Türkiye ligi nasıl olur benim için diye sordum. Sonra gelmeye karar verdim. Türk insanı futbolu seviyor ve futbol seviyesi çok yüksek' diye konuştu. Adu,Bursaspor'a gelen Villareal'in ABD'li golcüsü Jozy Altidore'nin de yakın arkadaşı olduğunu belirterek, kendisi ile önümüzdeki yıl Süper Lig'de futbol oynamak istediğini kaydetti.

ALMANYA SOĞUK DİYE TÜRKİYE'Yİ TERCİH ETTİ

Adu'nun menajeri Şevki Pehlivan ise, Portekiz'in Benfica takımıyla sözleşmesi bulunan ancak Almanya'nın Bundesliga ligi takımlarından biri ile temasta olan ve kampına katılan Adu'nun soğuk nedeniyle kendisini aradığını ve burada kalmak istemediğini belirterek, bunun üzerine kamptan kaçırarak Türkiye'ye getirdiğini anlattı.

ABD MİLLİ TAKIMINDA 15 GOL ATTI

Amerika'dan sonra Avrupa'da Benfica, Monaco, Beleneses ve Aris gibi takımlarda top oynayan Adu'nun Portekiz'in Benfica takımıyla sözleşmesi bulunuyor. Amerikan Milli Futbol Takımı'nda da forma giyen Adu'nun milli takımla 15 golü bulunduğu belirtildi.

RİZESPOR'A YENİ TRANSFER

Öte yandan Çaykur Rizespor Ankaragücü'nde forma giyen orta saha Oyuncusu Teo Weeks Lewis'i sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna kattı. Bu futbolcunun bu akşam Rize'ye gelerek takımla birlikte çalışmalara başlayacağı belirtildi.

milliyet 

Editör: HABER MERKEZİ