Mustafa BAYRAK-RİZE

Ç.Rizespor kulüp başkanı Halim Mete özlenen Rizespor un artık lige ağırlığını koymaya başladığını söyleyerek 'Artık kötü günler geride kaldı. Ligin ikinci yarısında yapılan teknik hoca değişikliği bence de olumlu değildi. Fazla teknik adam değişikliğine karşıyım. Sezon başında başladığın hoca ile devam etmek zorundasın. Takım in ona göre transferi ve yol çizgisi vardır. Metin Hoca yi biz göndermedik. Suat Kaya yi da biz almadık” dedi.

İSTİKRARDAN YANAYIM

Raşit Çetiner ile 4,5 yıl sözleşme imzalanmasının nedeninin istikrar olduğunu söyleyen Başkan Halim Mete “ Kendini ispatlamış hocalarla yapılan sözleşmeler uzun vadeli olmalı, yıl içinde 3 teknik adam değiştirilmez. Belki o kadar profesyonel bir spor adamı değiliz ama her işte istikrar yakalanması devamlılıktan gelir. Biz Raşit Çetiner in yeni bir ruh getireceğini biliyorduk” dedi.

BİZİM İŞİMİZ SADECE KULÜP DEĞİL

Ç.Rizespor kulüp başkanı Halim Mete “ Rizespor yatırım ticaret A.Ş olarak kurulan şirketin sadece bir kolu futboldur. Bizim işimiz sadece Rizespor değil. Ancak Bir yıl içinde bir kulüpte 24 trilyon borç yapılmaz. Büyük bir yükün altına girdik. Elbette ki Rizeliyiz ve Rize adına yapılacak her şeyde bizim de katkımız olmalı. Geçmiş yönetimi sorgulamak işimiz değil ama birçok yanlışlar yapıldı” dedi.

SABİR İSTEMİŞTİK

Ç.Rizespor kulüp başkanı Halim Mete sezonun ikinci yarısı ile birlikte başlayan kötü gidişin kendi hataları olmadığını söyleyerek 'Keşke sezonun ikinci yarısında Raşit Hoca ile başlamış olsaydık. Ancak bu sadece Keşke olarak kalır. Aldığımız kötü sonuçlar bizim hatamız değildi. Biz yönetime yeni gelmiştik. Bu kötü sonuçlar sonrasında müdahale ettik ve Raşit hoca yi getirmemiz ile birlikte istikrarın yakalanması için zaman lazımdı” dedi.

BAŞARI GELECEK

Taraftarlardan sabır istemiştik diyen başkan Halim Mete ' rtık lige ağırlığımızı koymaya başladık. Hocamızın birkaç hafta elbette zamana ihtiyacı vardı. Burnunu oynatarak takımı düzeltme gibi bir lüksü yoktu. Son 3 haftada takım iyi yolda. Futbol izlemekten zevk almaya başladık. Artık bundan sonra böyle devam eder. Bizim için lig yeni başladı ve arzuladığımız yerde olacağız” dedi.

FUTBOLUMUZA KALİTE GELDİ

Ç.Rizespor kulüp başkanı Halim Mete son maçlarda futbola kalite geldiğini söyleyerek   ”Altay maçı bizim için çok önemli bir maçtı. Bu maçta futbolcularımız tüm güçlerini sahaya yansıtarak galip gelmesini bildiler. Artık üstümüzdeki karabulutları yok ettik. Geçmişte maddi sıkıntılardan yakınan futbolcularımızın artık böyle bir sıkıntısı kalmadı. Kafaları rahat ve tek düşünmeleri gereken şey futbol ve onu düşünmeye başladılar” dedi.

DESTEK BEKLEMEK HAKKIMIZ

Ç.Rizespor kulüp başkanı Halim Mete takımın artık zirve için mücadele edeceğini söyleyerek 'Artık sıkıntılar bitti. İstikrar zamanı, taraftarlarımızı üzdük, bundan sonra başarı gelecek ancak taraftarımız ile birlikte başarıyı getireceğiz. İkizdere den Fındıklı ya kadar tüm camiamız ile il dışında yaşayan taraftarlarımızın da takımın yanında bizimle birlikte bu coşkuyu yaşamasını istiyoruz. 12 adam olma özelliğimizi biz yönetim olarak ve taraftarlarımızla birlikte sürdürmek istiyoruz” dedi.

9 DA 9 YAPMAK İSTİYORUZ

Ç.Rizespor kulüp başkanı kazanmanın hayal olmadığını söyleyerek ” Artık yakaladığımız galibiyeti bundan sonrada sürdüreceğiz bu bizim için hayal değil. 9 da 9 yapabiliriz. Zorlu maçlarımız olduğunun bilincindeyiz ancak bu zorlukları yine bu ekip yenecek. Taraftar, yönetim, teknik kadro ve sporcularımızla el ele vererek güç birliği içinde şampiyonluğu yakalamak hiç de zor olmaz. Yeter ki başarıya camia olarak inanalım. Yönetim olarak takıma ve teknik kadromuza güveniyoruz” dedi.

DESTEK BEKLİYORUM

Takımın seri yakalayacağına inandığını söyleyen başkan Halim Mete “ Altay maçında takımı izledim. Çok koşan, mücadeleden yılmayan bir takım var, 4 hafta öncesi ile şimdi ki takım arasında büyük bir fark var, bunu herkes görebilir, önümüzde Samsun maçı var kendi evimizde oynayacağımız Samsun maçında tüm stadın dolmasını istiyorum. Bu takım artık bu ligde çok şeyler yapacak gücü kendine buldu. Artık taraftarlarımızın da takımın yanında yer almasını ve 90 dakika boyunca takıma destek vermelerini istiyorum” dedi.

PLAY OF A KALACAĞIZ

Ç.Rizespor kulüp başkanı Halim Mete takımın play of a kalacağını söyleyerek ”Daha önümüzde 9 maçımız var, zirvede olan takımların son maçları ortada. Her an her takım yenilebilir. Arada ki puan farkını kısa sürede kapatacak güçteyiz. Bu hafta ligde zorlu maçlar var ve her an zirve değişebilir. Önemli olan bizim istikrardan yana yolumuza devam etmemiz. Zoru başaracak güçteyiz ve 9 maç sonunda Rizespor zirvedeki yerini alarak en kötü ihtimalle play of ta yoluna devam ederek süper lige yükselecektir. Bu süre içinde önemli olan tek yumruk olmamızdır. Biz yönetim olarak her türlü fedakârlığı yapacağız. Taraftarlarımızın da desteğini bekliyoruz” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ