Emniyetin açıklaması şöyle:
 
'28.03.2010 günü saat 14:00’da İlimiz Ekrem Orhan Stadyumunda Çayeli Belediyesi-Kalkandere takımları arasında oynanan 1. Amatör küme Playof müsabakası sonrasında arzu edilmeyen olaylar vuku bulmuştur.

Rize Emniyet Müdürlüğü olarak 5149 sayılı kanunda belirlenen yetki ve sorumluluklarımız kapsamında tedbirler alınmış bu maça özgü seyirci çokluğu göz önünde bulundurularak alınan tedbirler en üst seviyede planlanmıştır.

Müsabakanın başlaması ile birlikte Stadyumda bulunan tek tribünün her iki takım taraftarı tarafından birlikte iç içe kullanılmıştır. Gerginliğe sebep olabilecek sözlü dahi bir sataşma maç sonuna kadar görülmemiştir. İzleyiciler arasında çocuk ve bayanların çokluğu nedeniyle her iki takım taraftarlarıyla ve yöneticileri ile yapılan muhtelif görüşmelerde dostane ifadeler sergilenmiş, oluşan dostluk havasını bozmamak adına güvenlik kuvvetlerimiz tribünün her iki yanında ve her iki taraftar grubunun arasında görevlendirilerek, çıkabilecek muhtelif olaylara karşı hazır ve duyarlı bir şekilde bulunmuştur.

Dostlukla devam eden müsabakanın son dakikalarında Kalkandere takımının gol ataması sonrasında sporcuların bir kısmının sevinç amacıyla centilmenlikle de bağdaşmadığı düşünülen hareketlerinden tahrik olan Çayeli seyircilerinin yan yana oturdukları Kalkandere seyircilerine ve sporcularına yönelik saldırıda bulunmasıyla olaylar başlamıştır.

Olay yerinde bulunan çevik kuvvet ekiplerimiz derhal müdahale etmiş, takviye edilen kuvvetlerle birlikte iki taraftar grubu birbirinden ayrıştırılmıştır. Fakat bazı seyircilerin fizik yeterliliği bulunmayan altı acık portatif tribün altından atılan taş ve sert cisimlerle yaralandığı görülmüştür. Atılan sert cisimlerin çarpması sonucu 3 kişi ve baldırından bıçaklanmak suretiyle 1 kişi olmak üzere toplam 4 kişi hafif şekilde yaralanmış ve tedavileri yaptırılmıştır. Müsabaka normal olarak hakem tarafından tamamlanmıştır.

Müsabakaların fiziki yeterliliği bulunmayan Ekrem Orhan Stadında oynatılması alınan ve alınacak güvenlik tedbirlerinin etkinliğini zayıflatmaktadır.

Müsabaka esnası ve sonrasında Emniyet görevlilerimizin tespit ettiği tüm görüntüler incelenmeye alınmış ve tespit edilen şahıslarla ilgili gerekli adli ve idari işlemler hassasiyetle yapılacaktır.

Müsabakanın gergin geçmesi beklenmekle birlikte; barış, kardeşlik ve dostluğa hizmet etmesi gereken bir spor müsabakasında aynı şehrin seyircilerinin birbirine saldırması ve olay çıkarması beklenilen bir durum değildir.

Tüm spor kamuoyundan sağduyulu ve centilmence takımlarını desteklemelerini, şehrimize ve taraftarlarımıza yakışmayacak, çağdışı görüntüler ve buna sebep olacak güvenlik müdahalelerine gerek duyulmamasını istiyor ve diliyoruz. '

Editör: HABER MERKEZİ