Maç sonrası açıklama yapan Çayelispor Kulübü Başkanı Mustafa Baltacı Kalkanderespor'lu bir oyuncunun Çayelispor türbünlerine yönelik yaptığı olumsuz hareketler olayların bağlangıçı olduğunu belirtmişti.
Bir gün sonrada Çay TV'ye açıklama yapan Kalkandere Belediye Başkanı Nihat Çolak ise böyle bir şey olamayacağı eğer öyle bir oyuncu varsa onu Kalkandereden sürdüreceğini iddia etmişti. Yine aynı programda Çayelispor İkinci Başkanı Mehmet Yazıcı'yıda suçlayıcı açıklamalarda bulunmuştu.

30 Mart 2010 tarihinde Çay TV habere açıklamada bulunan Çayelispor İkinci Başkanı Mehmet Yazıcı'yıda Kalkandere Belediye Başkanı Nihat Çolak'ın suçlamalarını kabul etmediğini belirtti. Mehmet Yazıcı'nın açıklamaları esnasında olayları başlattığı iddia edilen Kalkanderespor'lu oyuncunun Çayelisporlu taraftarların önünden geçerken yaptığı olumsuz hareketlerin görüntülerini defalarca gösterildi.
 
Ayrıca bu konu ile ilgili bu kadar tartışmalar olurken organizasyondan sorumlu kurum ve kuruluşları sessiz kalıp hiç bir açıklamada bulunmamaları kamuoyunca manidar karşılanıyor.
 
 

Editör: HABER MERKEZİ