TFF Başkanı Mehmet Ali AYdınlar Kulüpler Birliği ile yapılan toplantının ardından basın karşısına çıktı.  

Aydınlar, Cumhuriyet Başsavcılğı tarafından başlatılan şike soruşturmasını TFF olarak yakından takip ettiklerini vurgularken, 'Kulüp başkanları ile biraraya geldik. Daha sonra yönetim kurulumuz toplanarak şu kararları aldı. Bu konuda tüm kamuoyunun soğukkanlılıkla ve sağduyuyla hareket etmesini bekliyoruz. TFF'nin elinde her hangi bir delil ve belge bulunmamaktadır. Bu nedenle herhangi bir işlem başlatılamamaktadır' dedi. 

 

Bu konudaki Cumhuriyet Başsavcılığının disiplin soruşturmasının sonucunu bekleyeceklerini dile getiren Mehmet Ali Aydınlar, 'Cumhuriyet savcılığının iddianamesi mahkemece kabul edilmesinden sonra değerlendirmeye başlanacaktır. En doğur kararı vermeye çalışacağız. Bugün birlik ve beraberlik günüdür. Bu konuda tüm kamuoyunun desteğini rica ediyoruz. Bu sürede UEFA ve FIFA ile sürekli temas halindeyiz' ifadelerini kullandı. 


LİG 5 AĞUSTOS'TA BAŞLAYACAK
Ligin planlandığı gibi 5 Ağustos'ta başlayacağını vurgulayan Aydınlar, 'Süper Kupa finali de daha önce takvimde olduğu gibi 31 Temmuz'da Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanacaktır' dedi. 

Cumhuriyet başsavcısının iddiasının kendisi için en önemli delil olduğunu dile getiren TFF Başkanı, 'Kulüpler Birliği ile birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Bu durumdan en az zararla nasıl çıkarız diye düşünüyoruz. Kulüpler Birliği de bu konuda bize tam yetki verdi. Bu işten en az zararla çıkacağız. Bu konuda bize güvenin ve bizi destekleyin' çağrısı yaptı. 

FENERBAHÇE ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE
Mehmet Ali Aydınlar ligin tescil edildiğini ve UEFA'ya bildirildiğini de kaydederken, 'Şampiyonlar Ligi'ne Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi ön elemesine de Trabzonspor katılacak. Avrupa kupalarında kimler gitmeye hak kazandıysa, o takımlar Avrupa'da mücadele edecek' ifadelerini kullandı.

 

Editör: HABER MERKEZİ