Dilek ASLAN

Türkiye Kürek Federasyonu başkanı Çetin Öztürk, Rize Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz ve beraberindeki heyet Vali Kasım Esen’ i Makamında ziyaret etti.


Ziyarette Vali Kasım Esen’ e Rize’de kurulacak olan Kürek Takımı hakkında bilgi verdiler. Rize Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz “ Hasan Kemal Yardımcı Denizcilik Meslek Lisesi Spor Kulübünde Kürek takımı kurmak için çalışmaları başlattık. Okulda Yavuz Turna adlı öğretmen ve Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı Bölge Kürek temsilcisi Haluk Babacan önderliğinde proje yürütülecektir. Okulun açılması ile birlikte öğrenciler arasından seçmeler yapılacaktır” dedi.

Türkiye Kürek Federasyonu başkanı Çetin Öztürk “Kürek sporu gençlerimize spor yapma imkânının yanı sıra denizle kaynaşmalarını da sağlayacaktır. Ayrıca gençler Kürek sporu yaptıkları için birçok Üniversiteden burs alabilecekler, Milli Takım düzeyine geldiklerinde ise Askerliklerini İstanbul Deniz Kuvvetleri gücünde yapabileceklerdir. Kürek sporunda en kısa sürede Rize’nin Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi büyük Kulüplerle başa baş mücadele edeceğine buradaki istek ve arzuyu gördükten sonra inanıyorum” dedi.

Vali Kasım Esen “Rize’de kurulacak olan Kürek takımı için çalışma yapan herkese teşekkür ediyorum. Her türlü yardıma hazır olduğumu bilmenizi isterim. Rize’ de ayrıca Kano takımı kurma çalışmalarımız devam ediyor. Kanolarımız Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Denizcilik Melek Lisesi ve Hasan Kemal Yardımcı Denizcilik Meslek Lisesine geldiler.2008–2009 eğitim yılı başlamasıyla kano takımlarımızı da faaliyete geçireceğiz. Su Sporlarını Rize’de en üst düzeye çıkarmak için çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.



Editör: HABER MERKEZİ