Ç.Rizespor teknik direktörü Ümit Kayıhan Ordu maçında ilk 15 dakikanın ardından maçta dengeyi kurduklarını söyleyerek ”Ordu maçında iyi futbol oynadığımıza inanıyorum. Net 5 pozisyonumuz var, bunlardın birinin gol olması ile Ordu dan puanlarla dönebilirdik, şans faktörü bizden yana değil, 9 haftadır Rize deyim ve şans faktörü bizden yana hiç olmadı, 2 penaltı kaçırdığımız maçlara bakıldığında şansın kimden yana olduğunu görürsünüz” dedi.

 

EN ÇOK GOL YİYEN BİZİZ

Bank Asya liginde en çok gol yiyen 3 takımdan biri olduklarını söyleyen teknik direktör Ümit Kayıhan “ Savunmada ne kadar hata yaptığımızın açık göstergesidir. 46 gol yedik, Ordu maçında ilk 20 dakikadan sonra savunmamızı daha da güçlendirdik, maçta pozisyon vermedik,  88 dakika da penaltı dan yediğimiz gol ile Rize ye puansız döndük, tabii ki zor durumdayız, bu takımın yeri burası olmamalıydı, kadroya bakıldığında bu kadar kötü durumda olmamamız gerekirdi” dedi.

 

DURUMUMUZ İYİ DEĞİL

Teknik direktör Ümit Kayıhan Rize de zirvede olan iki takım ile maç yapacaklarını söyleyerek ”Karabükspor ligde az gol yiyen takımlardan biri, biz ise tam aksine en çok gol yiyen takımlardan biriyiz, ona göre tedbirlerimizi mutlaka alacağız, 3 maçımızı ise deplasmanda oynayacağız, şu an sıralamada bizimle birlikte tehlike bölgesinde olan Mersin İdman Yurdu ile oynayacağız., bu maç her iki takım içinde önemli, durum ortada” dedi.

                              

40 PUAN ŞART

Ç.Rizespor teknik direktörü Ümit Kayıhan Karabük maçını kazanmak zorunda olduklarını söyleyerek 'en az iki maçtan 6 puan almamız lazım sonrasını ise bekleyeceğiz, kendi evimizde bir, deplasmanda ise bir maçı mutlaka kazanmak zorundayız, şu an 35 puanımız var, iki maçı kazandığımız taktirde 41 puana çıkacağız, rakiplerimizi bekleyeceğiz, 9 hafta önce geldiğimde 40 puanı yakalamamız gerektiğini söylemiştim” dedi.

 

SAKATLIKLAR VAR

Orduspor maçında hakem ile diyaloga giren Kemal Aslan in maç sonrasında maçın orta hakemine  “Vicdanin rahat mı¸bizim penaltımızı vermedin, Orduspor un penaltısını verdin, size yakıştı mı”? Demesinden sonra tedbirsiz olarak ceza kuruluna verildi, federasyon bu oyuncumuzun savunmasını istedi. Bunun dışında Hasan Yiğit ile Ulaş iki hafta yok, Evren zaten sezonu kapattı. Sarı kart sınırında olan oyuncularımız var, sakatlık yaşayan oyuncularımız genelde idmanlarda sakatlandılar, bu durum ise takımın fazla yüklenmesinden kaynaklanmakta” dedi.

                              

MORAL YÜKLÜYORUZ

Takımın kendi aralarında durumdan şikâyetçi olduğunu sezdiğini söyleyen teknik direktör Ümit Kayıhan ”Futbolcular durumun farkında, kendi aralarında oynayacağımız maçları değerlendiriyorlar. Son haftalarda iyi oynamamıza rağmen iyi sonuçlar almadık,  futbolcular işin ciddiyetinin farkında, son oynadığımız 9 maçta 8 puan aldık, deplasmanlarda en az puan toplayan takımlardan biriyiz, bu durumu bundan sonra düzeltmemiz beklenemez, ligde kalma mücadelesi vereceğiz” dedi.

 

BU SONUÇLAR KİMSEYİ AÇMADI

Bank Asya liginin en iyi ekibi olduklarını ancak belli kesimlerde yığılmalar olduğunu söyleyen teknik direktör Ümit Kayıhan ”Takım olma yolunda başarılı olamadık, takım olarak Bank Asya liginin en lüks takımı olmamıza rağmen maalesef bu lüksümüzü sahalarda gösteremedik, bugün Birçok yerde Rizespor konuşuluyor. Bu takımın bu kadar başarısız sonuçlar alması herkesi şaşırtmakta,  şu an takıma moral motivasyon yüklemeye çalışıyorum” dedi.

 

LİGDE KALACAĞIZ

Teknik direktör Ümit Kayıhan ligde kalacaklarına inandığını söyleyerek ”Takımdan ümitliyim,  Rize ye büyük ümitlerle geldim, ancak takımı tanıdıkça eksiklerimiz olduğunu anladım, bu takımda saha içinde bazı eksiklikler var, oyuncuların çoğu birinci ligde oynayan oyuncular, Bank Asya ligi onlar için bir değer olmadığını düşünüyorum, ancak ligin sonu geliyor ve takımın durumu ortada, şu an tek düşüncemiz ligde alacağımız 2 galibiyettir, bu iki galibiyeti alacak güçteyiz” dedi.

                             

KARABÜK MAÇINI KAZANACAĞIZ

Teknik direktör Ümit Kayıhan Karabük maçını kazanmak zorunda olduklarını söyleyerek ”Pazartesi günü oynayacağımız bu maçı mutlaka kazanmak zorundayız, artık birlik ve beraberlik zamanı, tüm camiamızın bu dönemlerde yanımızda olmasını bekliyoruz., son 5 haftaya giriyoruz ve Rizespor olarak 14 sırada yer almaktayız, artık işin ciddiyetini taraftarımız da bilmeli” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ