GÖKTÜRK FIRAT
Rize Yeni Şehir Stadı'nda oynanan müsabaka gergin başladı. Müsabakadan yarım saat önce stadyumda kendilerine ayrılan tribüne alınan Samsunsporlu taraftarlar, stadyuma girer girmez koltukları kırarak sahaya fırlattı. Maç boyunca rakip takım taraftarları arasında karşılıklı koltuk fırlatmalar yaşandı. Tribünlerdeki gerginlik zaman zaman sahadaki futbolculara da yansıdı. Maç sonrası bir Samsunspor taraftarı Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan'a yaklaşarak küfür ve tehditte bulundu. Olay yerinden uzaklaşmaya çalışan taraftar, Çaykur Rizesporlu yöneticiler tarafından yakalanırken, polis, taraftarı kızgın grubun elinden güçlükle aldı. Taraftar, Kayıhan'ın şikayetçi olması üzerine gözaltına alındı.

Polis maç sonrası, iki grup taraftarları arasında olay çıkmaması için 50'ye yakın Çaykur Rizespor taraftarını gözetim altına aldı. Samsunsporlu taraftarlar maçtan iki saat sonra stadyumdan çıkartılabildi. Taraftarların kendilerine ayrılan misafir tribün koltuklarını ateşe verdikleri öğrenildi.

Maç sonrası basın mensuplarının karşısına torunu Yiğit ile çıkan Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, mutlu olduklarını belirterek, 'Bu maç Karadeniz derbisi olarak nitelendiriliyordu. Tabi birinci ile dördüncünün maçı böyle değerlendirilebilir. Biz bu maçı kazanmak için çok çalışmalıydık. İyi mücadele etmeliydik. Bunu da yaptık. Kazanan taraf biz olduk. Bizim için önemli büyük bir maçtı. Büyük Samsun'un büyük oyuncuları büyük maçlarda iyi olurlar demiştik. Oyuncularımdan bunun sözünü almıştım. Bu üç puan bizi bir adım daha öne götürdü' dedi.

Samsunsporlu futbolcu Abdulaziz ise 'Bu galibiyeti Galip Öztürk'e armağan ediyoruz. Babası vefat etti. Buradan da bir kez daha baş sağlığı diliyorum. Maça gerçekten çok iyi hazırlanmıştık. Tüm takım arkadaşlarım sahada iyi mücadele edip galip geldik. Mutluyuz' diye konuştu.

Samsunsporlu bir diğer oyuncu Sinan da 'Rizespor kendi evinde yenilmemişti. Biz mağlup ettiğimiz için çok mutluyuz. Bu maçı Galip Öztürk ve taraftarlarımıza armağan ediyoruz' şeklinde konuştu.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan ise başa baş bir mücadele olduğunu ancak hakeme çarpan toptan talihsiz bir gol yediklerini belirterek, 'Bugün birden bire takımımızda çok önemli mevkilerden futbolcular boşaldı. Bakkaldan kasap yaptık. Oyun geneline baktığınız da başa baş dişe diş bir mücadele oldu. Futbolcularımın mücadelesinden çok memnunum. Ama hiç olmasa en kötü şartlarda berabere bitmesi gereken bir maçtı. Bir hakem şanssızlığı bir Rizespor'un şanssızlığı buna müsaade etmedi. Bir puan alsaydık puan farkı ile lider olurduk. Şimdi averaj ile ikinciyiz. Biz yolumuzdan şaşmayacağız. İlk defa sahamızda yenildik. Maalesef futbolda böyle günler de var' ifadelerini kullandı.

Çaykur Rizesporlu futbolcular Mehmet Al ve Çağrı ise yaptıklarını açıklamada, kendi evlerinde aldıkları ilk mağlubiyetin üzüntüsünü yaşadıklarını belirttiler.

Editör: HABER MERKEZİ