8 yeni transfer yapmışsın 2’si sahada beşi kulübede biri tribünde!

Bu transferlerin tam hazır olmayan Remy ve Fabricco hariç hepsi boş. İlk maçta tribüne çıkan Engin ise altyapının ayıbı! Son 10 sene altyapıdan bir Engin çıkartamıyorsak, adam 6 sene sonra yeniden Rizespor’a dönüyorsa altyapıyı kapatalım, bu ayıp bize yeter!..

Altyapıdan devam edeyim. Son 10 sene altyapıdan “kazma” bir sağbek, “ kalas” bir stoper çıkartıp bu takıma yerli bir oyuncu monte edemiyorsak bir kez daha ayıp olsun bize, dolayısıyla Rizespor kulübüne!..

Son gün aldığın Selim Ay ve kiralıktan dönen Dimitris’in kalın bellerinden bu ligin hızlı forvet oyuncuları çok daha “şırıngadan su” alır! Senin ilk işin transferde iki baba stoper alarak bu işe başlaman gerekirken sen ne yaptın? Yedek kulübesine adam aldın!..

Rizespor’a geçen sezondan değişen bir şey yok. Stoperler değişti ama penaltı manyağı olmaya devam ediyoruz. Dün akşam ilk penaltı acemi işi ama Moruzıuk’un yapmış olduğu son derece doğal harekete çalınan penaltı ise Bursalı Arda Kardeşler resmen rengini belli ederek, Fenerbahçe takımına üç puanı hediye etti. Ukraynalı sağ bek maç içinde birçok pozisyonda tekledi durdu. Tomas hoca sağbekte başka arayışlara girmeli.

Tomas hoca ile devam edelim. Bence maçın kırılma anı attığı gol ile son derece moralli olan ve Fener’in iki stoperini her topta döven Skoda’yı oyundan almak ve iki orta saha oyuncusu Abdullah ve Vetirh’i aynı anda dışarı çıkartmakla gardımız düştü diyebilirim. En azından iyi bir görüntü veren Abdullah sahada kalmalıydı, Remy girecekse de Skoda’nın yerine değil çok yorulan Samudio’nun yerine girmeliydi.

Çaykur Rizespor’un oyun olarak başta mücadele anlamında eksiği yok ama kalite anlamında eksik “kasap önlüğü” gibi diz boyunu geçmiş!..

Her zaman ki gibi transferde yine karavanaya atılan boş mermiler bu sezonda menajerleri ve onlara “ etekçilik” edenleri zengin ederken olan Rizespor taraftarına olacak. Rizeli silahtan da iyi anlar, topçudan da. Transfere yön veren sportif direktör Yılmaz Bal, Rizeliye oyuncak su tabancası ile kandırıyor. Madem 8 yeni transfer yaptın 6’sı nerede diye sormazlar mı? Senin en çok ağrıyan bölgen stoper sen ne yaptın? Konyaspor’un kadrosuna giremeyen ağır tank Selim Ay’ı bildik kişiler üzerinden transfer ettin. Bu mu senin transfer politikan? Alsana kafadan baba 2 stoper kapasana kara deliğini!. Diğer transferleri yazmama gerek yok. Geçen hafta yazdım, yedek kulübesi ve tribünden maç izlerler!..

Buradan Başkan Ali Zeki Saruhan’a bir parantez açayım. Tomas’ın imza töreninde kendisi ;” Karavanaya atılacak boşa mermimiz yok” demiş, 7 nokta transferde tasarruf tedbiri uygulamayacağız” müjdesini vermişti. Rizeli, Ali Zeki Saruhan’ın bu sözlerini "açık senet” olarak kabul etti ve ona çok güvendi. Bana soruyorlar, başkan böyle açıklama yaptı ama yapılan transferlerin birçoğu karavana. Sayın başkan bu transferlerin birçoğu içinize siniyor mu? Bu mu bu sezon söz verdiğiniz Rizespor’un transfer politikası ve 7 nokta transferler. Madem nokta transferler bunlarsa bu isimler neden kulübede ve tribünde oturuyor? Sayın Başkan bir yerde yanlış var. Rizeliye söz verip te bu isimleri kadroya katmak transferde bir başarı asla olamaz. Kapıya konulan bu isimleri Rizespor’a imza attıranlardan hesap sorun. Bak göreceksiniz devre arası bu isimlerinde birçoğu ile yollar ayırılacak. Sonra da sayın Cumhurbaşkanı size hesap soracak…

Bu ligden bu sezon 4 takım düşecek. Yenemiyorsan yenilme kısaca puan puandır çok önemli. Geçen sezon en çok öne geçtikten sonra maçı veren takımların başında Rizespor yer alıyordu. Ligin ilk açılış maçında da aynı akıbet oldu. Sakın ola biz Fenerbahçe takımından iyi oynadık, maçın hakemi bizi doğradı klasik futbol edebiyata girmeyin çok fena ilerleyen haftalarda duvara toslarsınız. Evet iyi mücadele ettik ama bu kadro kalite eksikliği altında çok sıkıntı yaşar. Fenerbahçe maçında en kötü bir puan alsak moral olacaktı o da Arda Kardeşlerin işgüzarlığı ile olmadı. Bu ligde çok daha hakem hataları olacak. Siz bunlara hazır olun ve ona göre transferin bitimine 20 gün kala kaliteli 3 – 4 isim kadronuza katın. Aksi taktirde ilk Tomas hoca gider, gelen hoca bu kadroyu ben yapmadım der mazeret uydurur, devre arası doldur boşalt yaparsın yine menajerleri zengin edersin. Yol yakınken özellikle iki stoper bir kaliteli 8 numara ve birde kanat forvet takıma alın. Bu isimler banko oynayacak takıma direk katkı sağlayacak kaliteli isimler olmalı.

Editör: HABER MERKEZİ