Bank Asya 1. Lig'de Play-Off'a kalma yolunda mücadele veren Karşıyaka, geçtiğimiz hafta Mersin İdman Yurdu galibiyetinin ardından bu hafta da Çaykur Rizespor karşısında kazanarak 7. Giresunspor ile arasındaki puan farkını 5'e çıkardı. Çaykur Rizespor ise düşme hattına bir adım daha yaklaştı.

İzmir temsilcisi maça çok hızlı başladı. 7. dakikada Volkan takımnı öne geçirdi. 10. dakikada sahneye çıkan Kıvanç'ın golü, farkı ikiye çıkardı. Bu gol, ilk 45 dakikanın da sonucunu belirleyen gol oldu.

Mücadelenin ikinci yarısında ise kontrolü elden bırakmayan Karşıyaka, daha temkinli bir oyun ortaya koyarken, 79. dakikada Taha, ikinci sarı kartını görerek Karşıyaka'yı 10 kişi bıraktı.

86'da sahneye çıkan Mutlu, maçın skorunu ilân eden golü attı: 3-0.

Karşıyakaspor aldığı galibiyetle puanını 50'ye yükseltirken, Çaykur Rizespor ise 35 puanda kaldı.


Giresun yine takıldı: 1-1

Erciyesspor 1-1 Giresunspor
Goller: Bikoko (89')(Erciyesspor) / Sefa (90')(Giresunspor)

Günün bir diğer karşılaşmasında ise Erciyesspor'a konuk olan Giresunspor, 1 puanı son dakikada bulduğu golle kurtardı.

Mücadelenin ilk yarısı son derece temposuz bir oyuna sahne oldu ve iki taraf da yakaladığı ender pozisyonları gole çeviremeyince ilk 45 dakika golsüz eşitlikle geçildi.

Mücadelenin ikinci yarısının özellikle son çeyreğinde tempo artmaya başladı. 89. dakikada Bikoko'nun golü Erciyesspor'u öne geçirdi.

Golden sonra pes etmeyen Giresunspor, maçın başından beri aradığı golü 90. dakikada Sefa'nın ayağından buldu ancak galibiyete ihtiyacı olan Giresunspor için bu gol yetmedi ve maç 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Erciyesspor puanını 38'e yükseltirken, Giresunspor ise 45 puanla haftayı kapadı.

Bank Asya 1. Lig'de bugün oynanan diğer karşılaşmalardan alınan sonuçlar şöyle:

Kardemir Karabük 1-0 Kocaelispor
Dardanelspor 2-2 Samsunspor
G.Antep Belediyespor 0-0 Altay
Kartalspor 2-1 Boluspor
Orduspor 0-0 Hacettepe
Editör: HABER MERKEZİ