Kalkavan, yaptığı açıklamada Samsunspor karşılaşmasında hakem Bünyamin Gezer'in sırtına çarparak topun Samsunsporlu Zenke'nin önüne düşüp kalelerinde gol gördüklerini ve maçı 1-0 kaybettiklerini hatırlattı.

Alınan mağlubiyeti karşılaşmanın hakemine mal etmemek gerektiğini ifade eden Kalkavan, 'Futbol işte böyle bir şeydir. Bazen hakemler de gol atıyor ya da gol attırıyor. Olabilir, terside olabilirdi. Kaybettiğimiz üç puanı veya bir puanı hakeme bağlamak doğru değil. Şansızlıklar futbolda lehimize ve aleyhimize olabilir. Samsunspor karşısında aldığımız mağlubiyetle avantajımızı kaybettik. Ancak ligin ikinci yarısı yarışyeniden başlayacak.'' dedi.

RİZESPOR TARAFTARI ÇAĞ ATLIYOR

Kalkavan, sezonun ikinci yarısında yeniden bir yarışın içerisinde olacaklarını, takım olarak bir çok zorluğu aşacak Güce sahip oldukalrını savundu.

Takıma en az iki, en çok dört oyuncu takviye edeceklerini kaydeden Kalkavan, 'Hedefimize ulaşmak için gücümüzü artıracağız. Ligin sonunda inşallah el birliği ile Süper lige çıkmak istiyoruz.' dedi.

'Çaykur Rizespor ilk yarıyı  lider olarak bitirmese de taraftarımız şampiyon oldu' diyen Kalkavan, şunları söyledi:

'Kendi sahamızda oynadığımız 9 maçta hiç bir tatsızlık yaşanmadı. Samsunspor maçında rakip taraftarların sahaya girer girmez koltukları kırması bazı münferit olayların yaşanmasına neden oldu. Bunda da ağır tahrikin etkisi var. Ancak, Rize, taraftar profili olarak çağ atlıyor, örnek illerden biri konumunda. Geçmişe göre inanılmaz pozitif gelişme gösteriyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Taraftarımızın el birliği ile de daha iyi olacağız. Bu yıl takımlarına katkısı takımlarına sahip çıkmaları bizleri çok sevindiriyor. Bunun bozulmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız.''

Editör: HABER MERKEZİ