Medyanın sorularına tek tek cevap veren Kalkavan, yapılan transferlerden, taraftara bakış açısına, alt yapıdan, siyasete hemen hemen her konuda kendisine sorulan sorulara kendine özgü üslupla yanıt verdi...

 
İşte Başkan Kalkavan’ın sözlerinden satır başları:
 
** Geçen sezon bizim açımızdan zor bir sezonda. Maliyeti yüksek bir takım kurduk. Burada emeği geçen başta Rıza hocamıza teşekkür ediyorum. Bize iyi bir kadro bıraktı. 
 
** Var olan iskelet kadromuzun üzerine nokta transferler yaptık. Son olarak Holosko’yu kadromuza katarak transferi tamamladık. Transferlerin hepsini hocamız Mehmet Özdilek’in tavsiyesi ve bilgisi doğrultusunda gerçekleştirdik.
 
** Ç.Rizespor ile taraftarın bütünleşmesi anlamında çok net olarak ifade edeyim, böyle bir düşüncemiz yok. O devirler eskiden idi. Stat kapıları açarak bedava taraftarın içeri girme devri bitti. Önce takımına sahip çıkacaksın, sonra konuşacaksın. Passolig bir devrim, ufak aksaklık var. Herkes ektiğini biçecek. Biletleri ucuzlattık, alın işte gözünüze girsin. 2 TL yaptık. Bunun yanında Passolig’in bir sürü avantajları var. Zorla güzellik olmaz, bizi istemeyeni biz hiç istemeyiz. Dışarıda daha fazla seviliyoruz. Markalaşma böyle bir şey.
 
** “Sahaya niye girdin diye soruyorum. ‘bilmeyirum diyor’ , Niye küfür ettin diye soruyoruz ‘bilmeyirum’ diyor. 80 yaşında anneme niye küfür ettin diye soruyorum ‘yandakiler edeyidi’ diyor. Böyle bir şey olabilir mi?
 
** Zorla taraftarı maça çağırmak için sokakta ayı gibi gezemeyiz. Biz hayal satmıyoruz. 3 Bin kişi ile oynayıp şampiyonluktan bahsetmek hayal.
 
** Ufak bir şehir takımı, seyircisi olmayan bir takım her sezon ideali bir takım kuruyor. Ne yani süper ligde şampiyonluğa mı oynayacaktık ? Hani seyirci? En son Elazığ maçı kendi cebimizden takviye yaptık, ayıp olmasın diye 150 bin lira ilave yaptık Soma yardımına ilave ettik.
 
** Hocanın ilk hedefimiz kümede kalmak sözüne ben inanmıyorum. Anadolu kulüplerin genel hedefi bu ligde kaldın mı, dolayısıyla şampiyon oldun anlamına geliyor. Mehmet hocanın hedefleri çok büyük, onun için hedefimizi aşağılarda tutuyoruz, hedef olmama anlamında.
 
** Şampiyonluğa oynamak seyircisiz olmaz. Bir Bursaspor yaptı, onun da seyircisini anlatmama gerek yok. Zonguldakspor, Ankara’ya maça gitti 15 bin kişi ile. 
 
** Bazı şeyleri zorla yedirmenin bir anlamı yok. Oğlum ye, oğlum ye.. Sonunda çocuk bir bakıyorsunuz çocuk obez oldu. Bazen aç bırakmak gerekir. Bizim taraftar konusunda öyle bir niyetimiz yok. Futbol eğlence işi, ailece gidip hafta sonu stres atacaksınız. Tekrar benim gitmem için imza toplayabilirsiniz.
 
** Geçen sezon bizde yabancı kontenjanını boşaltmak için bazı kulüplere ödeme yaptık. Beşiktaş’ta yabancı kontenjanını boşaltma adına Holosko’nun maliyetinde ödeme yaptı. Futbolda bu tip şeyler olağan.
 
** Ligin 2. Haftasında oynayacağımız Beşiktaş maçında Holosko’nun oynayıp, oynayamayacağını hocamız karar verecek. Beşiktaş yöneticileri bize oynamaması yönünde sözde ricada bulundu. Son karar hocamızın.
 
** Bu sezon boyunca ön plana çıkacak oyuncum Orhan, Oğuzhan ve Eren olmasını isterim. Bu tip oyuncuların çıkış yapması, bizim adımıza çok önemli. Transfer için transfer yapmadık. Transferde maliyet artı sabır çok önemli.
 
** Avrupa örnek aldığımız model Barcelona, Münih, Ajax ve Manchester. Uygulayabilmek çok kolay değil. Yapamadığımız tek şey alt yapıya kaynak aktarımı. Futbol akademisi, futbol okulu farklı bir şey. Ortalamanın altında değiliz ama üstünde de değiliz.
 
** Ligin ilk beş haftasında ortaya konulacak oyun ve toplanacak puanlar sezon boyunca bize bir gösterge olur veya olmaz. Bu tip teknik soruları hocaya sorun. Önemli olan ligi istikrarlı bir şekilde sürdürmek. Geçen sezon bunun acısını yaşadık.
 
** Her takımın bir yedek antrenörü var. Bizim de Karaca hocamız var. M.Ali Karaca sezon başı alternatif hoca adaylarımızdan birisiydi. Üç hoca ile konuştuk, Karaca da bunlardan biriydi. Onunla ilgili farklı projelerimiz var.
 
** Bu ligde farklı hoca, farklı bütçe ile girebilirdik. Biz Mehmet hoca ile vites yükselttik. Hedefimiz daha farklı . Avrupa kupalarını nasıl gidebiliriz hesabı içindeyiz.
 
** Hiç kimse kaynak nerede diye sormuyor. Mali kriterler bundan sonra çok daha önemli olacak.
 
** Beş yıl boyunca bizim de hatalarımız oldu. Özellikle transfer konusu ve bazı hocalar hakkında. Keşke böyle yapmasaydık dediğimiz olaylar az. Bunun dışında çok şey öğrendik. 
 
** Bir avuç münafık her zaman konuşacak. Marka olmak kolay değil. Bize “Akıl hıyar değil ki, kesip yarısını vereyim” diyenler her zaman olacak. Eleştiri olur ama önce açıp sorun, öğrenin.
 
** Ben sadece Rizespor için uğraşmıyorum, Türk futbolu için uğraş veriyorum.
 
** Rizespor’un geçmişte başarısız olmasından bir nedeni siyasettir. Her istediğini her zaman yapamasın.
 
** Başta sosyal medya olmak üzere yazılı ve görsel basın umurum da değil. Takip etmiyorum, takip eden yönetici arkadaşlarım var. Eleştirini yap ama bir olaydan sebep her şeyi yıkma. Önce sor, araştır.
 
** Somut şeylerin peşine takılmayın, soyut şeyleri yazın. Çok güzel alt yapı tesislerimiz önümüzde ki aylarda açılacak. Allah razı olsun demeleri yeterli.
 
** Siyasete girer miyim ? Girmez miyim ? Seçime 10 ay daha var. Ölür müyüm? Kalır mıyım? Şartlar ne getiri bilemem. Biz 5,5 yıl önce buraya geldiğimizde bunlar siyasete girecekler demiştiler, o devreleri atlattık.
 
Başkan Kalkavan’ın açıklamaları sonrası Başkan Vekili Halim Mete, kimsenin kalemine karışamayız diyerek bir dizi açıklamalarda bulundu:”
 
“ Yönetim, futbolcu kadrosu, basın ve taraftar çok önemli. Basın bizim istediğimiz gibi yazacak diye bir şey yok ama, ara sırada teşekkür edin. Yeni alt yapı tesislerimizi sizlere tanıtacağız. Futbol akademisi için 60 dönümlük bir yere ihtiyacımız var, bu konuda Belediye Başkanı ve sizlerden destek istiyoruz. Biz diğer amatör kolları yeşertemesek başarılı olamayız. Forma tanıtımı geçte olsa başlattık. Taraftarımızı yeşil-mavi forma altında maçlarımıza bekliyoruz. Formalarımız ekim ayının başında dağıtılacak. Lig öncesi poster basıp, dağıtacağız. Üniversitemizle iş birliği içinde olarak araştırma içinde olacağız. Yanlış bildiğiniz şeyleri uyarın bize söyleyin. Bu ekibin başı Başkanımız Metin Kalkavan, ne diyoruz “Hayden maça”…
 
Haber: Selim Denizalp/Ajans53.com
Editör: HABER MERKEZİ