Dilek ASLAN

Türkiye Judo ve Kuraş Federasyonu 2009 yılı süper ligi B gurubunda Rize den iki takım mücadele edecek. Erkekler B gurubunda mücadele edecek takımlar arasında Çaykurspor Judo takımı ile Gençlik ve Spor Judo takımının yer alması kentte büyük sevinç yarattı.

Türkiye’de Judo branşının gelişiminde Rize ilinin lokomotif güç olduğunu vurgulayan Judo Antrenörü Ramazan Öztürk süper ligde çok sayıda Büyükşehirleri geride bırakarak iki ayrı takımla mücadele etmenin onurunu yaşadıklarını söyledi. Milli takımlara Rize den 40’aşkın sporcunun yer aldığını anımsatan deneyimli teknik adam Ramazan Öztürk şunları söyledi:

Rize kent olarak küçük iller arasında yer alsa da Judo branşında büyük kentlerden daha aktif il konumunda. Her yıl çok sayıda ülke genelinde madalya kazanmamızın yanı sıra uluslar arası müsabakalarda da önemli derecelerimiz var. Bu noktaya gelmek elbette kolay olmadı. Ancak kararlıydık ve başardık. Bu yıl süper ligde iki takımla mücadele edecek olmamız tesadüf değil. Önce gurubumuzda ardından ise Şampiyonluk finalinde gücümüzü herkese göstereceğiz.

Gençlik ve Spor Kulübü başkanı Cafer Küçükmustafa ise; son aylarda elde edilen başarıların gurur duyulacak boyutta olduğunu belirterek “Sporun gelişmesi için her branşta olduğu gibi Judo branşında da çalışmalarımız yoğun şekilde devam etmektedir.  Rize  küçük bir kent olarak görülse de hinterlandı çok geniş bir il. Süper ligde  iki takımla yer almamız kolay olmadığı gibi tesadüf de değil. Böylesi büyük başarıları bundan böyle değişik braşlarda sık, sık yaşayacağız” diye konuştu.

Öte yandan Rize Çaykurspor ve Gençlik Spor’un bulunduğu Judo Süper ligi B gurubunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ordu Ünyespor, Samsun S.H.Ç.E.K. spor, Bursa Osmangazi Belediyesi takımları yer alıyor.

Editör: HABER MERKEZİ