İnönü stadına giderken hepimizin kafasında yine yeniliriz düşüncesi vardı. Stada gittiğimizde beşiktaş taraftarının maça ilgisiz olduğunu gördük. Sanırım liverpool maçındaki yoğun tempo biraz yormuş kendilerini birde nasıl olsa Rizespor'u yeneriz düşüncesi ile hareket edince kartallar bugun istirahate çekilmişlerdi.

Stad ta 250 dolayında Rizespor sevdalısıda yerini alarak 90 dakika boyunca Rizespor'a destek oldular. Maçın ilk yarısında 1-0 geriye düşen ve pozısyon üretmekte zorlanan Rizespor'umuz 2.yarının başlaması ile beraber maça ağırlığını koyarak Leandro ve Kürşat'ın attığı gollerle maçı 2-1 kazanmasını bildi.
Kaleci Metin Aktaş maç boyunca yaptığı kurtarışlarla gonzales'e adeta mesaj gönderirken, defansta Kürşat ve Suat Usta'nın çalışkanlıkları dikkat çekiciydi. Orta sahada Cumhur ve Altan ağır kalırken, kanatlarda Leandro ve Emrah forvetlere pozısyon üretmek için tüm güçlerini ortaya koydular. Bugune kadar 90 dakika oynama fırsatı bulamayan Şadi Çolak forvette maç boyunca hırsı ve mücadeleci futbolu ile begeni topladı.
Maç boyunca her zamanki gibi pozisyon üretmekte zorlanan bir Rizespor izledik biraz daha hırslı ve istekli olabilseydik Beşiktaş karşısında çok daha farklı bir netice elde edebilirdik.Maç sonunda 250 dolayındaki Rizespor taraftarının sevinç çığlıkları yankılandı. İnönü stadında, Rizesporlu futbolcularda bu desteğe kayıtsız kalmayarak trübünlere koşarak taraftarın coşkusuna ortak oldular. 
Sonuç olarak Fortis Türkiye kupasına iyi bir başlangıç yaptı. Rizespor'umuz darısı hafta sonunda sahamızda oynayacağımız vestel manisaspor karşılaşmasına Taraftarımız bu zorlu maçta trübünleri doldurarak  görevlerini yapmalıdır.
Unutmayalım ki başarı destek ile olur. Sözlerimi noktalarken kalbi Rize ve Rizespor için atan tüm hemşehrilerimi en derin selam ve sevgilerimle selamlıyorum.
 
ERDAL YILMAZ
www.rizesporlular.com
Editör: HABER MERKEZİ