Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünce her yıl yaz dönemleri açılan il Spor merkezleri kayıtlarının başladığı bildirildi. Geçtiğimiz yıl Nüfus oranına göre rekor katılımın gerçekleştiği Rize de bu yıl da rekor katılım bekleniyor.

Rize-Konuya ilişkin olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül imzasıyla bir genelge yayınlandı. Akgül’ün tüm illere gönderdiği genelgesi aynen şöyle:
Ülkemizin Nüfusunun büyük çoğunluğunu oluşturan çocuk ve gençlerimizin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak içki, sigara ve diğer tüm zararlı alışkanlıklardan korumak, ruhen ve bedenen sağlığı yerinde sportmen bir nesil yetiştirmek ve spora yönlendirmek amacıyla, 81 il merkezi ve ilçelerimizde her yıl uygulanan İL SPOR MERKEZLERİ bu yılda ilgili branşlarda açılacak olup kayıtlara 20 mayıs 2010 den itibaren başlanılacaktır.
Bu nedenle il spor merkezlerine daha çok fazla çocuk ve gencin katılımını sağlamak amacıyla, il Milli Eğitim Müdürlükleri, Üniversiteler, İlköğretim ve Ortaöğretim kurumları, belediyeler, diğer kamu, özel kurumlar ve kuruluşlar, spor kulüpleri ile ve ailelerle işbirliği yapılacaktır. Teşkilatımıza ait tesis araç ve gereçlerin yanı sıra diğer kamu, özel kurum ve kuruluşlarda spor tesislerinden yararlanma yoluna gidilecek ayrıca, spor branşları itibari ile kurs açmaları teşvik edilerek izin verilenlere gerekli, hallerde eğitici, tesis vb. Yönlerden desteklenip denetlenecektir.
Bunun yanı sıra il spor merkezlerine spor dalları itibari ile katılan çocukların ve gençlerimizin lisanslı olarak spor yapmaları teşvik edilip kulüplerimizin altyapısına yönlendirilmelerinde azami gayret gösterilecektir.
Gençlik ve Spor il Müdürlüklerimizden 2009 yılı ile ilgili gelen istatistikli bilgilerin tetkikinde, il spor merkezlerine arzu edilen düzeyde katılımın sağlandığı görülmüş olup, 2010 yılında da daha çok çocuk ve gencimize spor yapma ortamı sağlanarak en geniş bir şekilde duyuruların yapılıp katılımın arttırılmasına özen gösterilecektir. 
Teşkilatımızın 72. kuruluş yıl dönümü olması sebebiyle 29 Haziran 2010 tarihinde Gençlik ve Spor il Müdürlüklerimizde açılış törenleri yapılacaktır. 
Öte yandan Rize Gençlik ve Spor Rize il Müdürü Ömer Yılmaz ise geçtiğimiz yıl Rize ilinde katılımın rekor düzeyde gerçekleştiğini anımsatarak “Biz geçtiğimiz yıl iyi bir çalışmayla rekor katılım sağladık. Bu yıl ise 3 bin’in üzerinde katılım bekliyoruz. Bunun için tüm okul ve ilgili kuruluşlarla görüşmelerimiz devam ediyor. Burada velilere önemli görev düşmektedir. Bir yandan çocuklarına spor yaptırma olanağı sağlarken diğer taraftan da uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan korunmalarına neden olunacak bu çalışmaya duyarlılık göstermeliler. Son iki yıldır kendi ilimizde bu duyarlılığı gördük. Umarım bu yıl da daha yüksek katılımın sağlanması gerek kentimiz ve gerekse kentimiz çocuk ve gençliği açısından büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.
Rize de açılacak spor merkezlerine kayıt yaptırmak isteyen gençler ve çocuklar il Müdürlüğüne kayıtlarını www.rizegsim.gov.tr internet adresindeki formu doldurarak 2 adet fotoğraf ve 5 tl kayıt ücreti getirmek kaydıyla yaptırabilecek.Kayıtlarımız 2 Mart spor salonu kayıt bürosunda yapılacaktır.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ