HABER: RIZA KAMİL
Rize Amatör Ligi Play –Off maçlarının ikinci haftasında ilk haftanın iki mağlup takımı İl Özel İdare Köy Hizmetlerispor ile  Filizçayspor arasındaki  maçı İl Özel İdare 5-1 alarak kendi ümitlerini ileriki haftalara taşırken rakibi Filizçayspor’un umudunu ise bitirdi.
Rize Ekrem Orhon Stadı’nda 21.03.2010 Pazar günü 14.00 ‘da oynanan  maçın ilk yarısı karşılıklı gollerle 1-1 olarak sonuçlandı.
Bu ilk yarıda daha çok topa sahip olan takım İl Özel İdare olarak göze batarken rakibi Filizçayspor ise daha net gol pozisyonları buldu.

Karşılıklı ataklarla geçen ilk yarıda maçın ilk golünü tartışmalara sebep  olan bir pozisyon sonrası  37.dakikada İl Özel İdare buldu.Bu gole Filizçayspor’lu  oyuncular ofsayt gerekçesiyle uzun süre itiraz ettiler.

Bu golün hemen 3 dakika sonrası orta sahadan attıkları bir orta ile ceza sahası içinde İl Özel idare kalecisinin de hatalı çıkışı sonrası Filizçayspor’lu oyuncu kendini bir anda yerde buldu. Hakem teredütsüz  penaltı noktasını gösterirken penaltıya sebebiyet veren
 
İl Özel İdare’li oyuncuyu da kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.Filiçayspor penaltıyı gole çevirip durumu 1-1’e getirdi.İlk yarı bu sonuçla sona erdi.

İkinci yarıya İl Özel İdare daha hızlı ve istekli başladı. Bunun semeresini de aldılar. Flizçayspor , karşısında bir kişi  eksik oynayan rakibi  İl Özel İdare karşısında ikinci yarıda bir varlık gösteremediler. Zaman zaman oyundan düşmeleri sonucu defanslarını da boş bırakıp ileri çıktılar.Bu fırsatları bir kişi eksik oynamasına rağmen İl Özel İdare iyi  değerlendirdi ve bunun sonucu da 4 gol daha buldular.Maçı haklı olarak iyi bir oyun sonucu genç sporcularının da kondisyonlarını iyi kullanmaları  ile  5-1 gibi farklı bir skorla almasını bildiler.

Bu sonuçla İl Özel İdare Play-Off’un ileri maçları için ümitlendiler ve moral bularak ilk puanları ile 3 puan olarak tanıştılar. Filizçayspor ise büyük bir olasılıkla lige havlu atmış oldu.
 

 
 

 
 
 
Editör: HABER MERKEZİ