Hava 15 derece civarında ve sanki yazdan kalma güneşli bir gün var. Çayelispor taraftarı her maçta olduğu gibi yine takımlarını yalnız bırakmadılar.

Maçın 5. Dakikasında ani gelişen bir Çayelispor atağında topla ceza sahasına giren Onur’un düşürülmesi sonucu orta hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Muharrem, kalecinin sağından meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak Çayelispor’u 1-0 öne geçirdi.10. dakikada Yaşar’ın 35 metreden çok sert vuruşu üst direkte patladı ve auta giderek olası bir golden Çayelispor mahrum kaldı.24’te Kadir yandan gelen ortaya kafa ile dokundu fakat top auta çıktı.25’te Muharrem orta sahadan aldığı pasla Filizçayspor’lu iki oyuncuyu oyundan düşürmesi sonucu Kadir’e çıkardı ve bu oyuncu defansı hallaç pamuğu gibi atarak son çizgideki kaleciyi de çalımlayarak topu ağlarla buluşturdu. Bu golle Çayelispor durumu 2-0’a getirdi.32. dakikada bizce sahanın Burak ile en iyisi olarak gözüken Ramazan aldığı topu bir oyuncuyu da geçerek nefis ortasına arka direkte bekleyen Muharrem vurdu top ağlarla kucaklaştı fakat ofsayt gerekçesi ile orta hakem tarafından geçersiz sayıldı.35’’te enteresan bir pozisyonda Çayelispor uç oyucularının üç şutu da adeta Filizçayspor kalesini dövdü fakat gününde olan kalecilerini biraz da şanstan top geçmedi. İlk yarının sonraki dakikalarında Çayelispor’un baskısı devam etti fakat bir türlü son vuruşlarda başarılı olamamaları sonucu farkı kaçırdı denebilir Çayelispor. Bu dakikalarda başka gol olmayınca İlk yarı Çayelispor’un 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İlk yarıda oyun oynamaya niyetli bir Çayelispor vardı sahada. Sahanın her tarafına iyi yayılmış futbolcular bir o yana bir bu yana akıllı yer değiştirmeler de yaparak taktik anlamda iyi şeyler yapma gayreti içinde gözüktüler. Bu artıları ne yazık ki son vuruşlarda etkisiz olmaları sonucu olumlu olarak sonlandıramadılar. Takım atağa kalkıyor ama bizce kondisyon eksikliği bariz olarak göze batması sonucu çok yavaş kalıyoruz. Bunun sonucu rakip takım sahalarına erken dönerek yerlerini sağlamlaştırıyorlar. İlk yarıda Çayelispor’lu futbolcular arsındaki uyum orta seviyede idi. Kısaca düşünce güzel, ayağa top atma güzel, organize atak geliştirme güzel fakat ne hikmetse son vuruşlar bu güzellikleri tamamlayacak nitelikte değil. Hal böyle olunca takım üzerinde sanki bir ağırlık çöküyor ve bu da takımın motive anlamda oyununu olumsuz yönde etkiliyor. Yani uzun bir zincir düşünürsek son halkasını yerine takamıyoruz. Bu konu üzerinde teknik heyet kafa yormalıdır.

İkinci yarıda takımlar sanki yorgun bir halde oyuna başladılar.Filizçayspor defans güvenliğini ikinci plana iterek ileri çıkması sonucu Çayelispor özellikle Kadir ve Muharrem ile bulduğu çok net gol pozisyonlarını cömertçe harcadılar.60. dakikada Muharrem, 65’te Kadir, 79’da yine Muharrem yüzde yüzlük pozisyonları golle sonuçlandıramadılar.Bunun gibi çok gol pozisyonundan hangisini sayacağımı bilemiyorum yazsam sayfalar yetmez bir türlü ağlarla buluşturamadık.Zaman zaman bu gol atamamanın stresinden defansımız da açık verdi. Filizçayspor’lu ileri uç oyuncuları aldıkları ve attıkları şutları kale ile bile buluşturamadılar. Diyebiliriz ki Çayelispor ikinci yarıda sezonun en kötü futbolunu oynadı. İlk yarının aksine sanki sahada her şeyi unutmuş bir takım vardı. Birbirleri ile futbolcuların uyumu yok oldu birden. Buna bir de açık olarak göze batan kondisyon eksikliği katıldı ki bu ilerleyen haftalarda şampiyonluğa kilitlenmiş ve hedefini BAL ligi olarak koymuş bir takım için hiç de hoş bir durum değil. Ayrıca disiplin eksikliği daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi ön plana yine çıktı. Bu disiplinsizliğe bizce de çok yanlış olan ve parlayan güneş gibi göze batan yedek kulübesinin oyuncu değiştirme hakkının bitmesini takiben yedek oyuncuların hemen soyunma odasının yolunu tutmalarının savunulur bir yani olmasa gerek. Çayelispor büyük bir kulüptür. Bu görüntüler kulübe yakışmıyor. Sayın Başkan ; takımın bu gidişatı bizleri endişelendiriyor. Bir an önce bu anlamda sıkı tedbirleri almanızı istiyoruz. Çünkü geçen yıl başaramadığımızı bu sene başarmak istiyoruz. Bu güç Çayelispor’da var ve bu futbolcular bunu başaracak güçtedir. Haydi ya haydi güvenin kendinize yeter. Önümüzde çok önemli bir kendi sahamızda oynayacağımız Ardeşen maçı var. O maç Play-Off öncesi bizim durumumuzu daha net görmemiz için büyük bir fırsattır.Maça orta hakem sakatlık ve diğer duraklamalardan dolayı 4 dakika ilave etti.Bu uzatma dakikalarında da başka gol olmayınca Çayelispor ilk yarısı iyi ikinci yarısı kötü oynadığı maçta Filizçayspor’u 2-0 yenerek puanını 19’a çıkartarak ilk yarının ilk maçını deplasmanda oynamasına rağmen firesiz geçti.

Haber-Yorum: Rıza Kamil

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ