Dilek ASLAN

Hentbol Federasyonu Başkanı Tarık Cengiz, (A) Milli Takımın, Avrupa Erkekler Hentbol Şampiyonası 1. Eleme Grubu 3. maçında Karadağ ile Rize'de karşılaşacağını söyledi.
Cengiz, Amatör Spor Kulüpler Federasyonu (ASKF) Rize Temsilciliğinde düzenlediği basın toplantısında, (A) milli takımın grupta ilk iki maçını kaybettiğini anımsatarak, ''Grubumuzda Avrupa şampiyonu Romanya'ya sahamızda, Olimpiyat şampiyonu İsveç'e ise deplasmanda kaybettik. Çok güçlü rakiplere karşı mücadele ettik. Önümüzde Karadağ ile yapacağımız zorlu bir maç var. Grupta 3. maçımızı Karadağ ile Rize'de yapacağız'' dedi.
Rize'de hentbolun çok sevildiğini ifade eden Cengiz, ''Rize'de Hentbol Milli Takımımız iki maç yaptı ve Rize seyircisinin desteğini biliyoruz. Karşılaşma 29 Kasımda 2 Mart Spor Salonu'nda oynanacak. Milli takımımız 23 Kasım Pazar günü Rize'de olacak. Rize'nin milli takımı kamp ve maç boyunca yalnız bırakmayacağını biliyoruz. İnşallah onların desteği ile gruptaki ilk galibiyetimizi almak istiyoruz'' diye konuştu.
Avrupa Hentbol Federasyonu yönetimine seçildiğini de hatırlatan Cengiz, 2012 yılında büyük bir aksilik olmazsa Avrupa Hentbol Federasyonu Başkanı olmayı düşündüğünü sözlerine ekledi.
Cengiz, toplantıya katılan Rize Gençlik ve Spor il Müdürü Ömer Yılmaz, Hentbol İl Temsilcisi Fevzi Nebioğlu, ASKF Rize Temsilcisi Sedat Toprak ile Çaykurspor Hentbol Takımı temsilcilerine milli takım forması hediye etti.

 

Editör: HABER MERKEZİ