Ç.Rizespor kulüp başkanı Metin Kalkavan tesislerde basın mensuplarının sorularını cevaplarken “Öncesi sezon yaptığımız hatalardan ders alarak bu sezon önceki sezon a oranla yüzde 40 daha avantajlı bir transfer gerçekleştirdik. Önceki sezondan 18 kişi gönderdik ve 10 kişi aldık, alt yapımızdan 10 oyuncumuzu takıma kattık, bunlardan 6-7 tanesinin takımda yer alacağını düşünüyorum, güzel bir eser ortaya çıkardık, bu sezon başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi.

İKİ TAKVİYE DAHA YAPACAĞIZ

Cenk İşlerin transferinin gerçekleşmediğini söyleyen Ç.Rizespor kulüp başkanı Metin Kalkavan “ Biz kendisine teklifimizi sunmuştuk, kabul etmişti, ardından fiyatı yükseltince iş değişti, bizim için Cenk İşler işi bitmiştir, şu an bir forvet ve forvete yakın bir oyuncu daha almak için araştırmalarımız var, Ayman ile ilgilendik, kendisinden cevap bekliyoruz.,  2 yabancı oyuncu alma hakkımız daha var,  alacağımız oyuncular yabancı da olabilir” dedi.

İSTIKRAR YÖNETİMLE BAŞLAR

Ç.Rizespor kulüp başkanı Metin Kalkavan istikrarın yönetim ile başladığını söyleyerek” Yönetim de istikrar varsa teknik kadroya, oradan da takıma yansır, önce istikrarı kendi içimizde sağladık,  önceki sezon yapılan transferlerin hiçbiri teknik heyetin istediği oyuncular değildi. bu anlamda hocamıza bir şans daha vermeyi düşündük, yaptığımız transferlerin çoğu hocamızın istediği oyuncular, hepinizin bildiği gibi 5-6 oyuncu geçen yıldan kalmış, şimdi ise sabırla ligi bekliyoruz” dedi.

EKONOMİK SORUNLAR SÜRÜYOR

2 Yıl önce takımı 23 trilyon 628 milyar borçla aldıklarını söyleyen Ç.Rizespor kulüp başkanı Metin Kalkavan “ Kulübün durumunu herkes biliyordu, tesislerimiz icra dosyalarında konu oldu ve aşırı derece de icralar vardı, şimdi çok rahat değiliz ancak icra dosyaları yok, 31.07. 2010 tarih itibariyle borcumuz 15 trilyon dolayında, buna yılsonuna kadar futbolculara ödenecek olan taksit bedelleri dâhildir, futbolcularımızın lisans bedellerini sadece lig maç gelirleri ile karşıladık” dedi.

ŞEHİR TAKIMA SAHIP ÇIKMALI

Ç.Rizespor kulüp başkanı Metin Kalkavan şehrin takımın yanında yer alması gerektiğini söyleyerek” Hazırlık maçlarında insanlar gelip küfürler yağdırıyorlar, bu hazırlık maçı teknik heyet tüm oyuncuları deniyor, burada küfür edebiliyorsa insan bu evinde otursun, lig maçlarında da bu tür insanlarımızı maçlara istemiyoruz. Bunlar evlerinde maçları takip etsinler” dedi.

METE”  İYİ BİR EKİP OLDUK”

Ç.Rizespor kulüp başkan vekili Halim Mete çok güçlü bir ekip kurduk, beklentilerin üzerinde bir takım olduk, artık taraftarımızın bu takıma sahip çıkması gerek, Bank Asya liginin en iyi ekiplerinden biri olduk, artık taraftarımızın takımın yanında yer alması gerektiğini düşünüyorum. Önceki yıllara göre daha çok kombine bileti alınmalı, insanlar bir paket sigaraya verdikleri parayla maçı izleyebilirler., Bank Asya da hatta bir çok süper lig takımlarında böyle tesisler yok” dedi.

ALT YAPI GÜÇLENDİ

Alt yapıya büyük önem verdiklerini söyleyen alt yapı sorumlusu Muharrem Kasap ise  U13 den başlayan ve U18 e kadar bütün kategorilerde takımları bulunduğunu söyleyerek” Önceki yıllar 133 alt yapıda oyuncumuz vardı, bu rakam bu gün itibariyle 268 kişi oldu, alt yapı tesislerimizi güçlendirdik, ayrıca A 1 ve A2 takımlarımız bulunmakta , Rizespor olarak alt yapı ile güçleneceğiz” dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ