Beklenen şampiyonluksa maçların tek tek kazanılması gerekir diyen Mete, “Ligin ilk yarısında alınan sonuçlarla başta biz olmak üzere teknik kadromuz ve futbolcularımızla birlikte herkesin yüzü güldü. Dünyanın her yerinde yaşayan Rizeli mutlu ve yüzü gülüyor. Bunu devamlı hale getirmeliyiz. Çünkü bunun adı istikrar ve istikrarı sağlamak zorundayız. Bu yüzden de daha çok çalışmalıyız” dedi. Rizespor’da nöbetçi olduklarını da ifade eden Mete, “Biz buraya başarılı olmak için geldik. Nöbetimizi bitirdiğimiz gün yerimize döneceğiz ama şu bir gerçek ki Rizespor’da artık bir kişi nöbetçi değil” diye konuştu.

Gerçek Sahibi Rizelilerdir

Halim Mete, “Rizesportif A.Ş. ve onun 110 ortağı nöbetçidir. Ancak Rizespor derneği nöbetçi değil, bu kulübün asli görevlisidir. Her Rizeli de bu kulüben sahibidir. Onlarda nöbetçi değil. Yöneticiler olarak biz Rizespor’a hizmet eden nöbetçileriz. Görev süremiz dolduğunda bizi yeniden göreve getirirlerse devam ederiz. İki yıl önce şirket kurulduktan sonra Rizespor derneğinin genel kurulu yapıldı ve benim katılmadığım genel kurulda başkanlığa seçildim. Rize’deki ilk maçta Manisaspor’a mağlup olduktan sonra taraftarlarımız stattaki koltukları kırdı. O gün boş gözlerle tribünlere bakarak biz bu şehrin insanıyız ve buraya görevimizi yapmaya geldim” dedim. 2 yıldır da bu söylediğim sözden hiç vazgeçmedim. şeklinde ifadeler kullandı.

Zorluklara Göğüs Gerdik

Biz Rizeli olarak borcumuzu yerine getirmenin inancını hiç kaybetmedik” diyen Mete şöyle devam etti: “Bu inanç o günde vardı bugün de var. Bize bu görevi yapmayın diyenler oldu. Defolup gidin diyenlerde oldu. Ancak hiç bezmedik. Doğru olduğuna inandığımız şeyi yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Futbolcularımıza da hep şunu söylüyorum; Siz kazandığınız sürece kimseyi düşünmeyin. Sadece kendinizi düşünün. Oyuncularımız başarılı olup süper lige çıkmaktan başka bir şey düşünmüyorlar. Bu inancı kavradılar. Hiçbir zaman ben değiliz, biziz. Yönetim olarak ben lafını biz lafına çevirdik. Biz bunu yaparken de hemşerilerim şunu bilsin biz bunu kendimiz için yapmıyoruz. Hani derler ben istemiyorum yan cebime koy. Öyle bir şey yok. Biz bunu Rize için yapıyoruz.”

Rizespor’la Gurur Duyacaklar

Bu sezon sonunda tüm Rizelilerin gurur duyacağı bir sonuç alarak süper lige çıkacaklarının altını çizen Başkanvekili Halim Mete “Bunu da bekliyoruz. Ama bizde seyircimizden bizi yalnız bırakmamalarını istiyoruz. Şunun da bilinmesini istiyorum; İstanbul’da şirketin yaptığı kongreden sonra Şadan Kalkavan’ın bizden 5 yıl kimse şampiyonluk beklemesin sözünü o anlamda söylemedi. Taraftar başarıyı gördüğü zaman benim beklentim yanlıştı demeli. Çaykur Rizespor için Rize’nin hiçbir yerinden ayrım yapamayız. Yönetim olarak yaptığımız her şeyi bıkmadan usanmadan sabırla anlattık anlatmaya da davam edeceğiz. Uzun süreçli bir yolumuz var. Trabzon’da herkes Trabzonspor’lu ama Rize’de hala çoğunluk İstanbul takımlarını tutuyor.” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor’u Kıskanıyorum

Bununla birlikte taraftarların Rizespor’un maçını izlemediğini ve tuttuğu İstanbul takımlarının maçını izlediğini vurgulayan Mete, “Biz burada Rizesporlu olmayı İstanbul takımlarının önüne taşıyabilirsek bu çok önemli bir hedeftir ve bunu hep birlikte yapmalıyız. Bunu taşıyıp yaptığımız gün o zaman başarılı olmuş oluruz. Artık Rizeliler önce Rizesporlu olmalı. Herkesin bunu yapması şart. Ben bunları çok yakınımdaki insanlarla da tartışıyorum. Ben Trabzonspor’u kıskanıyorum. Ama inanıyorum ki Rizespor’un stadı da bir gün tamamen dolacak. Rize şehrindeki otorite ve dinamiklerden de destek bekliyoruz. Belediye Başkanımız Halil Bakırcı her konuda destek verdi. Enerjisiyle hep destek verdi. Yönetim adına kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ