Bu sonucun ardından Çaykur Rizespor'un Kocaelispor'u 3-1 yendiği haftada, Hacettepe 38 puanla 16. sırada yer aldı ve Kocalispor'la Dardanelspor'un ardından lige veda eden son takım oldu. Mersin İY ise 41 puanla sezonu 12. sırada tamamladı.

Hacettepe'nin golü 10. dakikada Mustafa Kaya'dan gelirken, Mersin İdmanyurdu'nun golünü 55. dakikada Tuna Kaya kaydetti.

Süper Lig'e direkt çıkan takımlar

Haftalar öncesinden şampiyonluğunu garantileyen Kardemir Karabükspor Süper Lig'e direkt olarak çıkmaya hak kazandı.

Süper Lig bileti alan bir diğer takım ise dün Erciyespor'u 4-0 mağlup ederek ligi 2. sırada bitiren Bucaspor oldu.

Play-off oynayacak takımlar

Bank Asya 1. Lig'de 3, 4, 5 ve 6. sırada yer alan Adanaspor, Altay, Karşıyaka ve Konyaspor, Yükselme Grubu'nu oluşturdu. Bu takımlar tek devreli lig usulüne göre İstanbul'da karşılaşacak. Bu maçlar sonunda grup lideri olan takım gelecek sezon Turkcell Süper Lig'de mücadele edecek.

Bank Asya 1. Lig'e veda edenler

Ligi 14 puanla son sırada tamamlayan Kocaelispor gelecek sezon TFF 2. Lig Yükselme Grubu'nda mücadele edecek. Ligden düşüşü birkaç hafta önce belli olan Dardanelspor da bir dahaki sezon Bank Asya 1. Lig'de yer almayacak.

Lige veda eden son takım ise Hacettepe. Son haftada kümede kalmak için Çaykur Rizespor'la çekişen Başkent temsilcisi, evinde Mersin İdmanyurdu'yla berabere kalarak Rizespor'un 2 puan gerisinde ligi 16. sırada tamamladı ve veda etti.

Bank Asya 1. Lig'de günün diğer sonuçları ise şöyle:

Samsunspor 1-1 Orduspor

Gaziantep BB 1-2 Dardanelspor

Hacettepe 1-1 Mersin İY

Giresunspor 5-2 Kartalspor

Kocaelispor 1-3 Çaykur Rizespor

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ