Galatasaray Kulübü'nün 34. başkanı Ünal Aysal oldu. Aysal, kalan 9 sandığa rağmen 4017 oyun 1905'ini 15. sandık sonunda alarak başkan olmayı garantiledi

RESLİMLER İÇİN TIKLAYINIZ...

1. SANDIK SONUCU
Ünal Aysal: 106
Mehmet Helvacı: 14
Turgay Kıran: 30

2. SANDIK SONUCU
Ünal Aysal: 118
Mehmet Helvacı: 12
Turgay Kıran: 23

3. SANDIK SONUCU
Ünal Aysal: 119
Mehmet Helvacı: 20
Turgay Kıran: 25

4. SANDIK SONUCU
Ünal Aysal: 118
Mehmet Helvacı: 19
Turgay Kıran: 32

5. SANDIK SONUCU
Ünal Aysal: 148
Mehmet Helvacı: 17
Turgay Kıran: 18

6. SANDIK SONUCU
Ünal Aysal: 122
Mehmet Helvacı: 9
Turgay Kıran: 33

7. SANDIK SONUCU
Ünal Aysal: 126
Mehmet Helvacı: 18
Turgay Kıran: 21

8. SANDIK SONUCU
Ünal Aysal: 116
Mehmet Helvacı: 23
Turgay Kıran: 34

9. SANDIK SONUCU
Ünal Aysal: 124
Mehmet Helvacı: 20
Turgay Kıran: 22

10. SANDIK SONUCU
Ünal Aysal: 110
Mehmet Helvacı: 16
Turgay Kıran: 34

11. SANDIK SONUCU
Ünal Aysal: 135
Mehmet Helvacı: 25
Turgay Kıran: 21
 

12. SANDIK SONUCU
Ünal Aysal: 125
Mehmet Helvacı: 15
Turgay Kıran: 17

13. SANDIK SONUCU
Ünal Aysal: 123
Mehmet Helvacı: 15
Turgay Kıran: 15

14. SANDIK SONUCU
Ünal Aysal: 116
Mehmet Helvacı: 13
Turgay Kıran: 19
 

15. SANDIK SONUCU
Ünal Aysal:
Mehmet Helvacı:
Turgay Kıran:
 

4017 OY KULLANILDI

Kongreye üyeler fazla ilgi göstermedi. . 6 bin 988 kongre üyesinin oy kullanma hakkına sahip olduğu seçimde yapılan açıklamada toplam 4017 üyenin oy kullandığı açıklandı. Sarı kırmızılı camianın önde gelen isimleri kongrede 5000 toplam oyun rahatça geçileceğini tahmin ediyorlardı. Toplam rakamın bunun altında kalması iki farklı yoruma yol açtı. Yapılan yorumlardan biri Adnan Polat yanlılarının, ibra olayına tepki nedeniyle oy kullanmaya gelmeyip seçimi protesto ettiği yönünde.

Yeni tüzüğe göre, seçilecek olan başkan ilk kez 3 yıl süreyle koltukta oturacak. Saat 10.00'dan itibaren sandık başına gidilirken, 24 sandıkta oy verme işlemi saat 15.00'te sona erdi.

ADNAN POLAT,  GENEL KURULA KATILMADI

Galatasaray Kulübü’nün 96. dönem seçimlerinin yapılacağı Olağanüstü Seçim Genel Kurulu yapılıyor.
 Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurula Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat katılmazken, genel kurulun açılış konuşmasını kulüp başkan yardımcısı Taner Aşkın yaptı.
 Adnan Polat’ın hastalığının nüksetmesi nedeniyle gelemediğini duyuran Aşkın, 'Ses kısılması nedeniyle sizlerle birlikte olamadı' dedi.
 Öte yandan, Genel Kurul Divan Başkanlığı’na, 3 başkan adayının ortak önergesiyle İrfan Aktar getirildi.

         BAŞKAN ADAYLARI GENEL KURULA HİTAP ETTİ

HELVACI

Galatasaray Kulübü Olağanüstü Seçim Genel Kurulu’nda, başkan adayları Mehmet Helvacı, Turgay Kıran ve Ünal Aysal, oy verme işlemi öncesi genel kurul üyelerine yönelik konuşmalarını yaptı.
Kürsüye ilk olarak gelen Helvacı, seçim öncesinde yaşananları kısaca anlattıktan sonra, Galatasaray’ı geleceği taşıyacak plan ve programıyla aday olduğunu söyledi.
Programlarında neleri yapacakları kadar, neleri yapmayacaklarını da açıkladıklarını belirten Helvacı, 'Çünkü Galatasaray’da başkan adayı olan kişi, Ali Sami Yen’in koltuğuna talip olduğunun da farkında olmalıdır. Galatasaray büyük bir ailedir ve hak ettiği gibi yönetilmelidir' dedi.

KIRAN

 Atatürk’ün, 'Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklı olanını severim' sözüyle başladığı kısa konuşmasında Turgay Kıran ise 'Biz de bu seçimde beyaz sayfa açmak için aday olduk. Yeni bir sabahın, yeni bir güneşin doğuşundayız. Umuyorum ki özgür iradenin hakim olduğu bir kongre yaşarız' ifadelerini kullandı.

AYSAL

 Başkan adayı Ünal Aysal da öncelikle bugün genel kurul toplantısına katılarak, Galatasaray’a, etiğine ve istikbaline sahip olmak isteyen üyelerine teşekkür etti.
'Yeni bir Galatasaray’ı kurmak niyetinde değiliz' diyen Aysal, ' Galatasarayımız her türlü etik değere ve teçhizata sahiptir. Tek yapmak istediğimiz Galatasarayımızı bu yetenekleriyle ve özgüveniyle yeniden bir araya getirmek, birliği, beraberliği ve hep beraber sevinmeyi yeniden öğrenmektir. Size sadece bunun için söz verebiliyorum' şeklinde konuştu.

ÜÇ BAŞKAN ADAYI OYLARINI KULLANDI

Galatasaray Kulübü Olağanüstü Seçim Genel Kurulu’nda başkan adayları oylarını kullandı.
Galatasaray Lisesi’nde gerçekleştirilen seçimlerde sandık başına giden ilk başkan adayı, 3 numaralı sandıkta oy kullanan Mehmet Helvacı oldu.
Helvacı’nın ardından 14 numaralı sandıkta Ünal Aysal, daha sonra da 4 numaralı sandıkta Turgay Kıran oylarını attılar.
Oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada Ünal Aysal, 'İnşallah bu seçim Galatasaray için yepyeni bir başlangıç olur. Tekrar Galatasaray törelerine, geleneklerine, değerlerine dönüş için bir milat olur' dedi.
Oy kullanacağı salona geldiğinde arkadaşları tarafından kendisi için hazırlanmış oy zarfını alan Turgay Kıran, 'Komplo yok değil mi? İçinden sarı oy pusulası çıkmasın' diye espri yaptı. Ayrıca yaptığı açıklamada Kıran, 'Bizim tüm plan ve projelerimiz hazır. Seçilirsek bu akşam hepinize bir sürprizimiz var. İnşallah görme şansınız olur' ifadelerini kullandı.
         Öte yandan, Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç ile eski bakanlardan Fikri Sağlar da genel kurula gelerek oylarını verdiler.

 MEHMET HELVACI

1960 Samsun doğumlu Prof.Dr. Helvacı, 1978 yılında Galatasaray Lisesi'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni 1982 yılında bitirip, aynı yıl içerisinde Ticaret Hukuku Anabilim Dalı'nda araştırma görevlisi olarak akademik hayatına başladı. 2004 yılında Özhan Canaydın başkanlığındaki yönetim kurulunda görev yapmaya başlayan Mehmet Helvacı, beş yılı ikinci başkan olmak üzere son yedi yıl Galatasaray yönetim kurullarında görev yaptı.

HELVACI’NIN LİSTESİ

ASİL: Münir Hamamcıoğlu, Dursun Buğra, Şerif Kaynar, Ahmet Suat Ertem, M.Nedim Ölçer, Doğan Yalçınkaya, Vedat Eşkinat, Atilla Kınay, Mecit Mert Çetinkaya, Ahmet Işık Aykut. YEDEK: Giray Güngör, H.Selim Sanver, İbrahim M. Okumuş, Serdar Ciner, M.Murat
Yücaoğlu.

ÜNAL AYSAL

1941 doğumlu olan Aysal, 1960 yılında Galatasaray Lisesi'ni bitirdi, yüksek öğrenimini de İsviçre - Neuchatel Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. 1999 yılında, Türkiye'yi yurt dışında en iyi temsil eden işadamlarından biri olarak, Bakanlar Kurulu kararı ile Cumhurbaşkanı tarafından verilen Yüksel Liyakat Madalyası ile onurlandırıldı. İktisadi Araştırmalar Vakfı; Tez Değerlendirme Yarışmasının sponsorluğunu üstlenen Ünal Aysal'ı her yıl yapmış olduğu katkılarından dolayı şeref üyeliğine seçmiştir.

AYSAL’IN LİSTESİ

ASİL: Semih Haznedaroğlu, Ali Dürüst, Sedat Doğan, Celal Gürcan, Mete Başol, Refik Arkan, Adnan Öztürk, Ali Gürsoy, Aka Gündüz Özdemir, Adnan Nas. YEDEK: Ahmet Ocaklı, Abdurrahim Albayrak, Emir Sarıgül, Mehmet Cibara, Necati Demirkol.

TURGAY KIRAN

1948 tarihinde Aydın'da doğru.  Ortaöğretimini Galatasaray Lisesi'nde tamamladı. Lisans  eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Fransız ve Roman Dilleri Edebiyatı Bölümü'nde tamamlayan Kıran, 1975 yılında atıldığı profesyonel iş hayatında, üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. 2004-06 yılları arasında Özhan Canaydın başkanlığındaki yönetim kurulunda, başkan yardımcılığı görevini üstlenmişti.

KIRAN’IN LİSTESİ
TURGAY KIRAN
(6272)ASİL: Ahmet Özdoğan, Emel Çabukoğlu, Ozan Korkut, Tuncer Hunca, Orhan Sürek, Metin Öztürk, Pelin Atılgan Çobanoğlu, Cenap Yener, Ömer Tümay, Serol Acarkan. YEDEK: Gözde Büyükeroğlu, Zeynep Banu Dalaman, Mehmet Emir Oflaz, Murat Bekdik, Cemal Murat Akar.

MİLLİYET

Editör: HABER MERKEZİ