Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü tarafından faaliyetlerin Gençlik ve spor İl müdürlüğüne devredilmesinin ardından Gençler Kategorisi Erkekler Final grubu Futbol müsabakaları kıyasıya mücadele ederek şampiyon Türk Telekom Güzel Sanatlar ve spor lisesi oldu.
Rize genelinde 16 lisesin mücadele ettiği ve gruplarında 1. olan takımların katıldığı Final grubunda mücadele dört takımında şampiyonluk umudu olması nedeniyle maçlar aynı saate alınarak aynı anda start verildi .Merkez Ekrem Orhon Stadında oynanan Türk Telekom Güzel Sanatlar ve spor lisesi Çayeli Vakıfbank Lisesini 3-0 net bir skorla yenerek şampiyonluğunu ilan ederken Çayeli Vakıfbank lisesi üçüncülükle turnuvayı tamamladı.Günün diğer müsabakası Güneysu İlçe stadında oynanırken Hasan Kemal Yardımcı İMKB Lisesi , Ali Metin Kazancı Rize Lisesini       5 – 0 mağlup etmesini bilirken şampiyonla aynı puanda olması ikili averaja kalarak ikincilikle yetindi. Rize Lisesi ise grupta son sırada yer alarak turnuvayı bitirdi.
Öte yandan grupta yer alan Okulların çalıştırıcı ve Beden Eğitim Öğretmenlerine katılım belgelerini Türkiye Futbol Federasyonu Rize İl Temsilcisi Bilal Karafazlı verirken dereceye giren takımlara dört düncünün ödülünü Hasan Kemal Yardımcı İMKB Lisesi Baş Müdürü Yardımcısı Hızır İlyas verirken Üçüncüye Ödülünü Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz verdi ,ikinciye ödlünü Milli Eğitim Müdürü F.Rasim Çelik verdikten sonra Şampiyona ödülünü Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz ve Milli Eğitim Müdürü F.Rasim Çelik beraber verdi.
Edinilen bilgiye göre Müsabakalarda en çentilmen ödülü Hasan Kemal Yardımcı İMKB Lisesinden Emirhan Civelek alırken Hediyesini Türk Telekom Güzel Sanatlar ve spor lisesi Müdürü Kemal Babaoğlu verdi.
Müsabakalar sonunda toplu fotoğraf çekilerek sona erdi.Turnuvada şampiyon olan takım 17 – 21 Ocak ta Nevşehirde yapılacak Grup birinciliğinde Rize yi temsil edecek.
 
Editör: HABER MERKEZİ