Dilek ASLAN 

Rize’nin Ardeşen ilçesindeki Fırtına Deresi'nde, Doğu Karadeniz Doğa Sporları Kulübü (DOKADAK) tarafından bu yıl 2.si düzenlenecek Fırtına Rafting Şenliği 18-20 Temmuz arasında yapılacak.

DOKADAK Başkanı Hasan Önder ''Fırtına Rafting Şenliği'' ile halka rafting sporunu sevdirmeyi amaçladıklarını belirterek, ''Bölgenin rafting sporunun merkezi olabilmesi için çalışma yürütüyoruz. Yapacağımız rafting şenlikleri, bölgenin tanıtımına, raftingin herkes tarafından yapılabilen bir spor dalı olduğunu kanıtlamamıza önemli katkı sağlayacak'' dedi.

Düzenlenen şenlikte, vatandaşlara ücretsiz olarak rafting heyecanı yaşatılacağını ifade eden Önder, ''Şenlikte, 18 yaşından büyük ve yüzme bilen herkese ilk iki gün boyunca ücretsiz rafting heyecanı yaşatacağız. Şenliğimize yüzlerce kişinin katılmasını bekliyoruz. Şenlikte akşamları ise çeşitli eğlenceler düzenleyerek vatandaşlara hoşça vakit geçirtmeyi planlıyoruz. 

Şenliğin sadece son gününde ise katılımcı takımlar arasında bir yarış düzenleyeceğiz. Bunun için de şu anada kadar Rize, Bursa, Artvin, Trabzon illerinin dışında gürcistan’dan da sporcular katılacak'' diye konuştu.

Düzenleyecekleri etkinlik ile öncelikle yörenin adının duyurulmasının hedeflendiğini dile getiren Önder, Rize'de akarsu sporlarının, özellikle de rafting için ciddi bir potansiyel olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: HABER MERKEZİ