Bugün Fırtına’da yapılan raftingin yarın Zap Suyu’nda yapılacağını kaydeden Hacımüftüoğlu, “Fırtına da bizim Zap da bizim” dedi.
5. Uluslararası Fırtına Rafting Şenliği'nde konuşan Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, PKK'lı teröristlere 'zihinsel engelli' benzetmesi yaptı.
Doğu Karadeniz Doğa Sporları Kulübü tarafından bu yıl 5.'si düzenlenen Uluslararası Rafting Şenliği buruk başladı. Rize'nin Ardeşen İlçesi’nde düzenlenen etkinlikte, Diyarbakır'daki 13 şehidimizin anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Birçok müzik-eğlence programı iptal edilirken, dün düzenlenmesi planlanan bayanlar rafting şampiyonası ise yağış nedeniyle bugüne ertelendi.
Etkinliklerin açılış töreninde konuşan Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, teröristlere 'zihinsel engelli' benzetmesi yaparak Zap Suyu'nun da Fırtına Deresi'nin de Türkiye'de yaşayan tüm etnik gruplara ait olduğunu belirtti. Hacımüftüoğlu, konuşmasında, '13 aziz kardeşimizin şehadetini ifade edecek, üzüntümüzü dile getirecek söz elbette yok. Rahmet diliyorum ve bir daha tekrar etmemesini temenni ediyorum. Değerli sporcu kardeşlerim, 5.5 yılı Güneydoğu'da geçen bir arkadaşınız, bir ağabeyiniz olarak şunu söyleyeyim: Burada rafting yapacaksınız. İnanın Zap Suyu'nda da rafting yapmak size aynı keyfi verecek. Orada yaşanan olaylara bakmayın. Umutsuz olmayın. Zap Suyu'nda da rafting yapacaksınız. Oradaki kardeşlerimiz de gelecek burada yapacak. Türkiye budur, bu olmaya devam edecektir. Olaylar sizin moralinizi bozmasın. Tecrübelerim, sezgilerimle ve bilgilerimle bunu söylüyorum. Zap Suyu da bizimdir, Fırtına da bizimdir. Üç-beş tane zihinsel, düşünce özürlü kişinin söylem ve eylemleri sizi moralsiz kılmasın'
ifadelerini kullandı.
Editör: HABER MERKEZİ