Çayelispor Teknik Direktörü İsmail Hakkı Yazıcı geride kalan Bölgesel Amatör Ligi'nin 9 maçlık periyodunu Çay Haber'e değerlendirdi.

İlk yarıda istediği bekledikleri performansı tam olarak yansıtamadıklarını aktaran Yazıcı, sonuç olarak iyi bir noktada bitirdiklerini aktardı. Şampiyonluk için büyük bir adım attıklarını aktaran Yazıcı bundan sonraki süreç için Çayelili hemşerilerine destek ve birlik çağrısı yaptı.

Çayelispor Teknik Direktörü İsmail Hakkı Yazıcı'nın açıklamalrından satır başları;

"Umduğum kadar olmasa da iyi bir noktada bitirdik."

"Sezonun ilk yarısına kısır ve gol sorunlarıyla başladık. Lakin bu yeni kurulan takımlar için normal. Oyuncuya göre strateji hazırlamak gerekiyor. Bu olayda zaman alıyor. Takımı buna göre hazırladık bu da yaklaşık 4-5 hafta sonra gol sorunu çözmüş olduk. Oyunumuzu üçüncü bölgede oynuyorduk sadece sonuçlandırma sıkıntısı yaşıyorduk. Onu da çalışmayla giderdik. Baktığımızda gayet iyi bir yerde bitirdiğimizi düşünüyorum. Umduğum kadar olmasa da iyi bir noktada bitirdik."

"Çok fazla oynamamakla beraber birkaç tane takviye yapacağız."

"Lig sonunda değil maç maç bakıyorum. Önümüzde Çarşıbaşı maçı var ona bakıyorum. Ligimiz çok zorlu bir lig. BAL Ligi olduğuna bakmamak lazım. Ligde bizim gibi de mücadele eden takımlar var. İkinci yarı çok daha zor olacak. Herkes takviye yapacaktır ama bizim oturmuş bir kadromuz var. Çok fazla oynamamakla beraber birkaç tane takviye yapacağız." 

"25 tane sporcumuz var hepsi girdi elinden geleni yaptı."

"Sakatlıklardan dolayı zorlandık. Performanslı adamlarımızı oynatamadık. Hiçbir maça tam kadro çıkamadık. Hep bir eksikle maçlara çıktık. Ama tabi bu durum bizi şikayetçi olacak durumum yok. 25 tane sporcumuz var hepsi girdi elinden geleni yaptı. Ama onlar olsaydı performans anlamında daha iyi yerlerde olabilirdik diye düşünüyorum."

"Çayeli bir sevdadır."

"Çayeli bir sevdadır. Dışarda oynayan sporcu arkadaşlar ne kadar üst liglerde oynasalar da Çayeli farklı bir şehir, Çayelispor farklı bir duygu, farklı bir hissiyat. Örnek verirsem, bazı sporcu arkadaşlar var 2. Ligde oynuyor bizim takımın reklamını yapıyor bizim takımın maçını takip ediyor adam maça çıkarken öyle bir yerde yaşıyoruz. Bunu genele yaymak lazım. Kulübün maddi anlamda bu oyuncuların finansmanını karşılayacak durumu da olması lazım. Çünkü üst ligden alt lige futbolcu getirmek büyük bir külfet."

"Taraftarımıza teşekkür ediyorum."

"Taraftarımıza teşekkür ediyorum. Çayeli Meydan grubuna teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmadılar. Manevi anlamda bize güç kattılar. Bizimle yürüdüler. Ve her zaman devam ediyorlar. Çünkü taraftarsız bir takım düşünülemez. Takımları taraftarlar büyük yaparlar. Taraftar yoksa takımlarda yoktur."

"Stat olmaması evsiz göçebe yaşıyoruz."

"İdmanlara her gün yaklaşık 60 km yol gidiyoruz. Çok zor bir süreç ekstra çalışma imkânımız olmuyor. Ekstra bir şeyler yapamıyoruz. Stat olmaması evsiz göçebe yaşıyoruz. Ama 8-9 yıl sonra bu şartlarda buraya gelmek Çayeli olarak genel olarak iyi bir başarı olduğunu düşünüyorum. Burayı sahiplenmemiz lazım." 

"Bu durumu genele yaymamız lazım. Bu fırsatı yakalamışken bunu bitirmemiz lazım. Çayeliliyim diyen herkesin bu olaya sahip çıkması gerekiyor. Çünkü bu sadece futbolcularla olacak iş değil. Komple bütün olmamız lazım."
 

Editör: HABER MERKEZİ