Dilek ASLAN

Rize de Gençlik ve Spor il müdürlüğünün desteği ile Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen okullar arası gençler kategorisi Kız ve erkekler Voleybol il birinciliği müsabakaları sona erdi. 


Tevfik İleri Anadolu Lisesi spor Salonunda gerçekleştirilen turnuvada kıyasıya mücadele yaşandı. Final müsabakaları ise; İzleyenlere Voleybol keyfi ve coşkusu yaşatmasına neden oldu. Ahmet Aşuroğlu, Harun usta, Gürhan uzun, Pelin Alptekin, Eray Alptekin ve Hasan Barış altılısının yönettiği müsabakaları milli Eğitim Müdür yardımcısı Mustafa Kalender'in yanı sıra okul müdür ve idarecileri öğretmenler, öğrenciler ve Voleybol tutkunları izledi. Salonu tıklım tıklım dolduran izleyicilerin Voleybol tutkusunu artıran müsabakaların son gününde yarı final ve Finaller niteliği taşıyan birincilik, ikincilik, üçüncülük ve dördüncülük karşılaşmaları oynandı. Günün karşılaşmalarında kızlarda; H.Kemal yardımcı Anadolu teknik denizcilik Meslek Lisesi takımını 3–0 yenmeyi başaran Özel Kopuzlar Lisesi üçüncülük elde ederken, Ardeşen Türk Telekom Lisesi takımını 3–1 mağlup eden Rize Anadolu Lisesi takımı il birincisi oldu. Erkeklerde de gelenek değişmedi. Geçtiğimiz yılın il birincisi Anadolu Öğretmen Lisesi takımı ezeli rakibi Rize sağlık Meslek Lisesini 3–2 tay break setiyle yenmeyi başararak il birincisi, Sağlık Meslek Lisesi de ikinci oldu. Klasman müsabakasında Çayeli Vakıfbank Lisesi Rize Anadolu Lisesini 3–0 yenerek üçüncülükte kaldı.
 


Kızlarda, Dört grup halinde 16, erkeklerde 2 grup halinde 10 takımın mücadele ettiği turnuva kupa töreni ile sona erdi. Törende birincilere ödüllerini İl Milli eğitim Müdür Yardımsı Mustafa Kalender, İkincilere Ödüllerini Voleybol il temsilcisi Mecit Güresoy üçüncülere ödüllerini ise; bölge hakemlerinden Ahmet Aşuroğlu verdi. Tören takım ve idarecilerin çektirdiği birlikte anı fotoğrafı ardından sona erdi.
 
 
Editör: HABER MERKEZİ