Çaykur Rizesporlu futbolcular, Fortis Türkiye Kupası'nda yendikleri Beşiktaş'ı, ligde de yenmek istediklerini söylediler.

Yeşil-mavili futbolculardan Fahri Tatan, Kürşat Duymuş, Suat Usta ve Kolombiyalı kaleci David Gonzales ile kulüp idari menajeri İsmail Coşkun, Tevfik İleri Anadolu Lisesi'nde düzenlenen panale katılarak öğrencilerin sorularını yanıtladılar.

Çaykur Rizespor'un Beşiktaş'dan kiraladığı ancak sözleşme gereği siyah-beyazlı takım ile yapılacak karşılaşmalarda forma giyemeyen Fahri Tatan, Fortis Türkiye Kupası'nda da rakipleri karşısında oynayamadığını belirterek, ''Kupa maçını bensiz kazandılar. Lig maçında da yenerler inşallah'' dedi.

Fahri, Beşiktaş maçlarında oynamayacak olmasının kendisine göre doğru olmadığını belirterek, şöyle devam etti:

''Ama sonuçta ben buraya kiralık olarak geldim. Samimi cevap vereyim. Bazı yönetici ağabeylerimle ve idari menajer Sinan Engin benimle bir konuşma yaptı. Bana (Eğer Beşiktaş'a karşı oynarsan, iyi oynayıp gol atarsan seneye dönünce taraftarın ve bazı kişilerin tepkisini alabilirsin, kötü oynarsan, Rizespor taraftarının ve önde gelen insanların tepkisini alabilirsin) diyerek düşünmemi istediler. Ama bu yine de benim kararım değil. Beşiktaş maçında oynamak isterdim. Mantıklı olarak bakıldığında bu böyle. Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal. Ne yaparsan yap iki taraftan bir tarafa yaranamazsın. Her halde en doğrusu bu oynamamak. İlk maçta bensiz yendiler, lig maçında da yenerler inşallah.''

Kürşat, sezon başında yeni bir takım olduklarından dolayı uyum sorunu çektiklerini belirterek, ''Bu nedenle istediğimiz çıkışı yakalayamamıştık. Fakat son haftalarda çok iyi oynuyoruz. Özellikle Kasımpaşa karşısında çok iyi oynadık. Beşiktaş maçını da iyi oynayarak kazanacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.

Suat ise Çaykur Rizespor'da forma giymekten mutlu olduğunu kaydederek, ''Bir çok kulüpte forma giydim, ama Rizespor'da huzuru buldum. Buradan başka bir kulübe gitmek istemiyorum. İnşallah futbolu burada bırakırım. Taraftarlarımıza Beşiktaş maçında da bir galibiyet hediye etmek istiyoruz'' dedi.

Kolombiyalı kaleci Gonzales ise ''Başarı için takım olarak çok iyi işler yapmaya başladık. Arkadaşlığımız her geçen hafta ilerliyor. Ben de uyum sürecini atlattım. İnşallah Rizespor'u hak ettiği yerlere taşıyacağız. Beşiktaş'ın gücünü biliyoruz. Zor bir maç olacak, ancak biz her maça kazanmak için çıkıyoruz'' diye konuştu.

COŞKUN: ''TARAFTAR DESTEĞİ İSTİYORUZ''

Kulüp idari menajeri İsmail Coşkun, görevde bulundukları süre içerisinde taraftarların maça fazla ilgisini göremediklerini ve taraftarlarını yanlarında görmek istediklerini belirtti.

Coşkun, bayan taraftarları da maçlarına beklediklerini kaydederek, ''Bayanların tribünlere gelmesi için de çalışma yürütüyoruz. Bazı bayan arkadaşlarımız bizimle irtibat kurdu. Taraftarlar derneği oluşturacaklar. Biz de bayanları tribünde görmek için bu yönde kendilerine destek veriyoruz'' diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ