Koyu bir Fenerbahçeli olduğu bilinen Erdoğan için Devlet Bakanı Özak bir hamle yaptı ve iktidarları döneminde kulüp için yaptıklarını partisinin Beşikdüzü ilçesindeki mitingindesıraladı.

 

Özak, 'Herkes çıksın 'ben Trabzonspor'a şunu yaptım' desin, alnını karışlayacağım'' dedi.

İktidarın, Özak'ın ağzından Trabzonspor'a yaptıkları şunlar: — 'Ben başkan iken, 1993-1996 yıllarında Şenol Güneş antrenörümken Başbakan Erdoğan'a gittik. O zaman belediye başkanı olan Tayyip Bey'e dedik ki biz İstanbul'da kırk dönüm bir arazi aldık. Burada ticaret yapabilir miyiz, para kazanıp Trabzonspor'a verebilir miyiz? Plan değişikliği yaptı. Migros'a aldığımız yeri verdi. Otuz yıl kiraladık. On iki milyon dolar aldık Trabzonspor için.
Erdoğan Bayraktar da muhalefetin ''bol keseden attığını'' ifade ederek, kendilerinin ise Trabzon'a daha çok hizmet yapacaklarını ve kenti cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi. 

Yine son dönemde dört sene evvel Başbakanımızın talimatıyla orada Petrol Ofisi istasyonu yaptık. On milyon dolar para aldık.

Trabzonspor'u borsadan kurtardık, tefeciye düşmüştü, üç yüz milyon dolar. Sadri Bey ile beraber gittik Menkul Kıymetler Borsası'na. Trabzonspor borsaya açılırken yanlış açılmıştı. Gelirin yüzde  2'sini her yıl veriyordu. Şimdi onu kapattık. Trabzonspor kazanca geçti.

Sayın Başbakanımıza, Eski TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ile gittik. Başbakanımız 'bu stadı (Akyazı) hemen bitirin, kırk bin kişilik stat yapın. İçine müze ve konferans salonu, kenarına Trabzonspor'a sahalar yapın' dedi. Sadri Bey de 'Sayın Başbakanım yeni stat yetişene kadar biz Avni Aker'de Şampiyonlar Ligi oynayamayız. Pist salonu ve bir otopark istiyoruz' dedi ve Başbakanımız 'Ne istiyorsunuz?' sorusuna Sadri Bey '6 milyon lira' dedi ve bugün bir buçuk milyonu geldi. İki ay içinde ise altı milyon lira kulübümüze, kasasına gelecek.

Trabzonspor'u seçimden seçime hatırlayanlar, part time hatırlayanlar, zaman zaman hatırlayanlar ve Trabzonspor üzerinden siyaset yapanlara sesleniyorum, lütfen bizimle Trabzonsporluluk yarışına girmeyin. O zaman ben oraya bordo-mavi forma ile Trabzonsporlu kaptan resmimi koyarım.'

 

Editör: HABER MERKEZİ